Augur

Augur is een volledige open-source gedecentraliseerde Prediction Market, die draait op het netwerk van ethereum.

Prediction Market

Een Prediction of Decision Market is een markt waarop gespeculeerd kan worden op de mogelijke uitkomst van een toekomstige gebeurtenis, denk aan een sportwedstrijd of verkiezing. Je vraagt kiezers alleen niet naar hun eigen voorkeur, maar naar wie ze denken dat gaat winnen. Doordat ze er geld in steken, doen ze beter hun best en hoe zekerder ze zijn hoe meer ze inzetten. Zo ontstaat de zogenoemde ‘wisdom of the crowds’ oftewel collectieve intelligentie.

Blockchain-technologie is uitermate geschikt om dit proces efficiënter en veiliger te laten verlopen. Oprichter van ethereum, Vitalik Buterin, is groot voorstander, maar ook oprichter van de bekende reguliere Prediction Market Intrade steunt Augur.

Augur benut de open peer-to-peer grootboek-functionaliteit van blockchain optimaal. Daarnaast helpen speltheorie en financiële prikkels om het concept van de wisdom of crowds beter te doorgronden en tot meer accurate voorspellingen te komen over toekomstige gebeurtenissen.

Iedereen kan overal ter wereld direct een markt creëren over een onderwerp naar keuze. Leer hieronder in twee minuten meer over Augur.

Wallet aanmaken

Augur tokens kunt u opslaan in een Ethereum-wallet. Zorg dat u in ieder geval 0,01 ether in uw wallet hebt staan. Heeft u nog geen Ethereum wallet? Lees dan hier hoe je snel en gratis een wallet aanmaakt, of nog beter: koop een Ledger Nano S.

Augur kopen

Heeft u al Bitcoin en wilt u ze omwisselen voor Augur, dan kan dat heel eenvoudig met Changelly. Wij werken samen met dit platform zodat u zo snel en simpel mogelijk cryptovaluta kunt omwisselen. Koop hier uw Augur:

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.