Hoe koop ik Bitcoin?

Bitcoin kopen is niet ingewikkeld, maar je moet wel even weten hoe het werkt. Daarom hebben wij een eenvoudig stappenplan opgesteld waarmee het niet mis kan gaan. 

1. Maak een wallet aan

Een Bitcoin-wallet is niets meer of minder dan een online portemonnee waarin je Bitcoins veilig worden opgeborgen. Ook kun je er eenvoudig mee betalen overal ter wereld. De wallet bestaat uit een private key waarmee je transacties ondertekent en verstuurt en een public key, die nodig is voor het ontvangen van Bitcoins. U kunt eenvoudig en gratis via Electrum (desktop) of mycelium (mobiele app) een Bitcoin-wallet aanmaken. Hier vindt u een stap-voor-stap uitleg. Bent u van plan om meer dan 500 euro te investeren in cryptovaluta dan adviseren wij u om een hardware wallet aan te schaffen. De Ledger Nano S en Trezor zijn de meest gebruikte hardware wallets.

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een hele veilige en gebruiksvriendelijke Wallet om je bitcoins, ethereum, litecoin, ripple en vele andere cryptovaluta op te slaan. 

De Ledger Nano S werkt in combinatie met de officiële Ledger-software op je computer. Als je de hardware wallet hebt geactiveerd en de ledger wallet app voor cryptomunten hebt gedownload en geopend, zie je je account in de Ledger-app, met daarin een transactie-overzicht en de opties om adressen aan te maken en transacties te versturen. 

De Ledger Nano S is de meest gebruikte wallet. Hij kost 69,60 euro. Hier vind je een uitgebreide handleiding voor het werken met de Ledger Nano S. Zo krijg je een beter idee hoe een hardware Wallet werkt.

Wil je hem aanschaffen? Klik dan op onderstaande button.

Koop nu Ledger Nano S

TREZOR 

Een eveneens veelgebruikte Wallet is TREZOR. Daarmee kunt u digitale valuta opslaan als Bitcoin, Ethereum, DASH en Zcash. TREZOR is zeer betrouwbaar: zelfs als uw computer een virus heeft, kunnen uw cryptomunten niet worden gestolen. Bovendien is deze Wallet zeer gebruiksvriendelijk. U krijgt een ‘sleutel’ waarmee u elke transactie kunt ondertekenen, die veilig wordt bewaard in uw Wallet. 

Geïnteresseerd in een TREZOR Wallet? Hij is beschikbaar in diverse kleuren en te koop vanaf 89 euro. Hieronder schaft u heel eenvoudig een TREZOR aan. 

Koop nu TREZOR

2. Bitcoin kopen

De grootste en bekendste aanbieder in Nederland is BTC Direct, een tweede geschikte Bitcoin-aanbieder is Bitonic. 

BTC Direct

BTC Direct is al jaren de grootste en bekendste aanbieder van Bitcoin in Nederland. Het is een Nederlands bedrijf, waar u zowel met iDeal als met creditcard, bankoverschrijving of Bancontact kunt betalen. BTC Direct vereist geen gebruikersverificatie bij het kopen van bedragen tot 100 euro. U kunt er niet alleen Bitcoins kopen en verkopen, maar ook andere cryptovaluta zoals Ethereum en Litecoin.

BTC Direct is een zeer betrouwbare Bitcoin-aanbieder, de prijzen zijn altijd marktconform en de gekochte Bitcoins worden direct overgemaakt.

Maak nu binnen 5 minuten gratis een account aan bij BTC Direct via de onderstaande link:

Open gratis een account bij BTC Direct

Bitonic

Bitonic is eveneens een Nederlandse Bitcoinhandelaar. Het bedrijf bestaat sinds 2012 en heeft al meer dan 300.000 Bitcoins verkocht. Bitonic vereist geen gebruikersverificatie bij het kopen van bedragen tot 50 euro. Het openen van een Bitonic-account is eenvoudig en gratis.

Voordeel van Bitonic is dat ook bij hogere aankoop- en verkoopbedragen het opgeven van uw telefoonnummer en een eenmalige rekeningverificatie voldoende is. De verificatiemethode is volledig automatisch, dus ook tijdens drukke periodes kunt u snel Bitcoins aanschaffen. Bij Bitonic kunt u eveneens met iDeal betalen in Nederland en met Bancontact in België.

Maak nu binnen 5 minuten gratis een account aan bij Bitonic via de onderstaande link:

Open gratis een account bij Bitonic

3. Bitcoin beheren

Als u erin geslaagd bent om Bitcoin aan te schaffen, wilt u die wellicht omwisselen voor andere cryptovaluta, zoals Monero of Dash. De eenvoudigste manier om dat te doen is met Changelly. Daarnaast kunt u een account aanmaken op de grote cryptobeurzen, zoals Bittrex, Poloniex of Kraken. 

Natuurlijk wilt u monitoren hoe het gaat met uw cryptovaluta. Op coinmarketcap.com zijn alle verhandelbare cryptomunten te vinden. Klik op een munt en kies tabblad ‘markets’ om te zien op welke exchanges uw cryptovaluta zijn genoteerd en hoe het met de koers gaat. 

Wissel cryptovaluta om met Changelly