NEO

NEO (voorheen Antshares) wordt ook wel het Chinese ethereum genoemd. Het is China’s eerste en grootste open source blockchain-project. In augustus 2017 is de naamsverandering naar NEO een feit geworden en heeft het NEO-team een grote promotie-tour gemaakt in Oost-AziĆ«. Door de grote naamsbekendheid en de bekendmaking van de eerste ICOs op het netwerk, stegen de koersen explosief.

GAS

Ook de afgeleide coin (NEO)GAS maakt een explosieve prijsstijging door. Per 22 NEO-coins die je in je bezit hebt (let op: in eigen beheer, niet op je exchange-account), genereer je  1 GAS per jaar. GAS wordt gebruikt op het NEO-netwerk om in te kopen voor ICOs en voor toekomstige transacties op het platform. Op dit moment zijn transacties nog gratis.

Chinese markt

De Chinese markt is gigantisch en kenmerkt zich door een voorkeur voor eigen producten en platformen, zoals alibaba als alternatief voor amazon, wechat (whatsapp), baidu (google), weibo (twitter) en alipay als alternatief voor paypal. Zo lijkt er dus een prachtige mogelijkheid te zijn voor NEO om het ethereum-alternatief voor China te worden.

NEO is een smart assets-platform. Smart assets zijn een combinatie van smart contracts en digitale activa, zoals data. Met NEO wordt de registratie, uitgifte en circulatie van bezit veel eenvoudiger en efficiƫnter.

NEO’s onderliggende technologie ondersteunt verschillende typen digital assets en gebruikt digitale certificatie om veiligheid te garanderen. Smart contracts kunnen worden ingezet voor transacties en uitwisseling van digitale data.

Ethereum 2.0?

NEO is de Aziatische variant op en concurrent van ethereum. Het grote verschil tussen de twee en het grote voordeel van NEO zit hem in de programmeertalen. Ethereum vereist kennis van programmeertaal Solidity. NEO daarentegen ondersteunt bijna alle programmeertalen, inclusief Microsoft.net, Java, Kotlin, Go en Python. Dat maakt het voor ontwikkelaars een stuk eenvoudiger om smart contracts te schrijven.

Door zoveel verschillende programmeertalen te ondersteunen, hoopt NEO een grotere gemeenschap van ontwikkelaars aan te trekken dan ethereum.

 

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.