Dash

Op 18 januari 2014 werd Dash opgericht als XCoin om een maand later omgedoopt te worden tot Dark Coin. Op 28 maart 2015 kreeg de munt haar definitieve naam: Dash, een samenvoeging van Digital Cash.

Bitcoin is een ‘single-tier netwerk’, waarbij alle taken op het netwerk worden uitgevoerd door miners. Dash maakt gebruik van twee lagen. Sommige netwerkfuncties, zoals het creëren van nieuwe blocks, worden uitgevoerd door de miners. De tweede laag van het Dash-netwerk bestaat uit ‘masternodes’ die beheerfuncties en de PrivateSend en InstantSend-functie uitvoeren. Ook zij worden voor hun inspanningen beloond.

Via InstantSend kun je onmiddellijk betalingen doen of ontvangen. Je hoeft niet te wachten op een bevestiging zoals bij Bitcoin. Met PrivateSend wordt je privacy beschermd en kun je semi-anonieme transacties uitvoeren.

Het grote voordeel van Dash is dat het veel sneller is dan Bitcoin, omdat de altcoin een veel efficiëntere en lichtere blockchain heeft. Ook de hoge mate van privacybescherming is een grote pré.

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van Dash, maak dan een gratis account aan bij LiteBit.

In deze video kom je nog meer te weten over Dash.