NEM (XEM)

Wat is NEM?

NEM is een zelfstandig cryptocurrency platform dat in maart 2015 is gelanceerd als de New Economy Movement. Het project is ontstaan vanuit de idealistische doelstelling om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen. Het idee is om dit te realiseren door kenmerken uit de oude en de nieuwe blockchain-economie samen te brengen.

Wat is XEM?

XEM is de cryptovaluta die wordt gebruikt op het NEM blockchain netwerk.

Een alternatief voor PoW

De meeste blockchain toepassingen maken gebruik van de zogenaamde Proof-of-Work (PoW) techniek om het netwerk te beveiligen. Het is zo niet mogelijk de blockchain te manipuleren en de transacties verlopen veilig en snel. Om nieuwe blocks te kunnen genereren, draaien mining-computers dag en nacht. Dat heeft een groot nadeel: het kost enorm veel rekenkracht en dus veel elektriciteit om het systeem in stand te houden.

Proof-of-Importance

Het belangrijkste kenmerk van het NEM netwerk is het unieke consensus protocol “Proof-of-Importance” (PoI). NEM bevestigt transacties op basis van hoe belangrijk een node is. Elke node heeft een dynamische vertrouwens-score, gebaseerd op zijn success-rate op het netwerk: het Node Reputation System. Om te voorkomen dat de blockchain corrupt raakt door valse informatie, wordt alleen naar belangrijkje nodes geluisterd.

PoI lijkt op “Proof-of-Stake”, maar houdt niet enkel rekening met de grootte van de wallet. Ook de hoogte van de netto transacties in de laatste 30 dagen, het aantal vested XEM en accounts die deel uitmaken van zogenaamde cluster nodes hebben een positieve invloed op de beloning in XEM. P-o-I stimuleert handelen in XEM in plaats van hamsteren.

Dit systeem zorgt ervoor dat transacties en berichten veilig, snel en goedkoop kunnen worden verstuurd op het netwerk. Gebruikers van het NEM-platform worden via Proof-of-Importance beloond voor hun bijdragen aan de gemeenschap.

Harvesting

De manier waarop NEM zijn transacties bevestigd, wordt harvesting genoemd. Elke keer wanneer netwerknodes een bericht krijgen dat er een transactie heeft plaatsgevonden, delen ze deze informatie met andere nodes. In ruil voor het delen van deze informatie, ontvangen ze een kleine vergoeding in XEM.

Maak een NEM-wallet aan

U kunt veilig uw XEM-coins beheren in de officiƫle NEM NANO-wallet. U hoeft niet de volledige blockchain te downloaden, waardoor deze desktop client/mobile wallet-toepassing snel en gebruiksvriendelijk is. Download de mobiele wallet app in de google play store/app store. Of kies voor de desktop-wallet. Deze is gratis te downloaden op de website van de ontwikkelaar:

Download hier uw NEM-wallet

XEM Kopen

XEM kan op verschillende manieren worden gekocht. U kunt de XEM kopen bij onze partner Litebit via een iDeal- of Bancontactbetaling.

Open gratis een account bij Litebit

Wanneer u al beschikt over Bitcoins of andere cryptovaluta, koop dan hieronder via onze partner Changelly snel, veilig en voordelig uw XEM. U stuurt ze direct naar uw NEM-wallet.