Hoe werkt de Ledger Nano S?

De Ledger Nano S is een hele veilige en gebruiksvriendelijke wallet om je bitcoins, ethereum en andere cryptovaluta op te slaan. Als je zo verstandig bent geweest om de Ledger Nano S te bestellen, ontvang je een doosje ter grootte van een smartphone met daarin een klein apparaatje en een USB-kabel.

De hardware wallet heeft geen batterij en werkt dus alleen als je hem op je computer aansluit met de bijgeleverde USB-kabel. Als je hem voor de eerste keer aanzet, krijg je op het scherm een korte introductie te zien met uitleg over de interface. Dit wijst zich vanzelf. Het product is zeer gebruiksvriendelijk.

Hoe begin je met de Ledger Nano S?

Daarna ga je de Nano S configureren. Je dient een pincode van vier tot acht cijfers te kiezen. Vervolgens maak je een seed aan waarmee de private keys worden gegenereerd. Hiervoor krijg je 24 woorden toegewezen die allemaal om de beurt op het scherm worden getoond. Deze woorden moet je noteren en op een veilige plaats bewaren. Dit is zeer belangrijk! Deze 24-woorden-code is je back-up. Mocht je de Ledger Nano S kwijtraken, dan kun je hiermee je wallet weer oproepen. Daarna word je gevraagd ter controle enkele van de codewoorden te herhalen.

Hoe doe je transacties met de Ledger Nano S?

De Ledger Nano S werkt in combinatie met de officiƫle Ledger-software op je computer. Als je de hardware wallet hebt geactiveerd en de ledger wallet app voor cryptomunten hebt gedownload en geopend, zie je je account in de Ledger-app, met daarin een transactie-overzicht en de opties om adressen aan te maken en transacties te versturen. Ook kun je de Ledger Nano S gebruiken in combinatie met electrum of myetherwallet.

Wil je een transactie doen, dan krijg je op je apparaatje een deel van het adres van de ontvanger te zien, het te verzenden bedrag en de transactiekosten. Door de twee knoppen aan de bovenkant van je hardware wallet in te drukken, bevestig je de transactie.

Wil je precies weten wat je moet doen als je de Ledger Nano S hebt ontvangen, dan kun je het beste deze stap-voor-stap-uitleg volgen. Binnen 10 minuten ben je klaar voor gebruik.

Ledger Wallet protects your bitcoins