Hoe koop ik Bitcoin?

Veel mensen willen Bitcoin kopen, maar worden daarvan weerhouden doordat ze het ingewikkeld vinden. Het veelal Engelse jargon, de lange codes, het maakt dat ze hun aanschaf steeds weer uitstellen. Dat terwijl Bitcoin kopen eigenlijk kinderspel is als je weet hoe het moet. Bovendien kun je al Bitcoin kopen vanaf 1 euro. Het risico dat je loopt is dus minimaal. Het zou zonde zijn als je ‘s werelds grootste cryptovaluta niet kunt aanschaffen, omdat je het zo lastig vindt. Daarom vonden wij het bij Cryptokrant de hoogste tijd om uiteen te zetten hoe en waar je het beste Bitcoin kunt kopen.

Vooraf willen we je wel adviseren om je een beetje voor te bereiden. Lees je in door bijvoorbeeld artikelen op Cryptokrant door te nemen over wat Bitcoin precies is en vraag je eerst af hoeveel Bitcoin je wil kopen. Wil je het gewoon eens voor een paar tientjes proberen of denk je serieus geld te kunnen verdienen door een paar duizend te investeren. Één ding is zeker: Investeer nooit geld dat je niet kunt missen.

Bitcoin kopen bij een Nederlandse aanbieder

Het liefst koop je Bitcoin bij een Nederlandse aanbieder. Het voelt betrouwbaar om te weten dat je bij wijze van spreke zo naar het bedrijf toe kan fietsen. Ook wil je gewoon via je eigen bank met iDeal kunnen betalen en is het wel zo fijn dat je eventuele vragen in het Nederland kan stellen. Gelukkig zijn er genoeg aanbieders die aan deze voorwaarden voldoen.

Bitvavo

Wat ons betreft is voor beginnende investeerders Bitvavo de beste oplossing. Bitvavo is gevestigd in Amsterdam en het is een van de laatste nieuwe aanbieders van cryptovaluta. In korte tijd heeft het bedrijf veel bekendheid vergaard vanwege de gebruiksvriendelijke website. Zeker voor beginners is dat een grote plus.

Verificatie

Een van de voordelen is dat bij Bitvavo pas om een kopie van je paspoort en bankgegevens wordt gevraagd als je meer dan 2.500 euro wil investeren. Dan is een dergelijke verificatie van je persoonsgegevens namelijk wettelijk verplicht. Wil je liever eerst kijken of Bitcoin kopen iets voor je is en steek je er liever niet meer dan 1.000 euro in dan heb je dus niet het gedoe van paspoort kopiëren en bankgegevens opzoeken. Bij een andere aanbieder, BTC Direct, is verificatie bij elke investering vereist.

Geen wallet

Ander voordeel is dat je voor Bitvavo geen wallet hoeft aan te maken. Die is namelijk geïntegreerd in je account. Bitvavo fungeert als een soort bank voor je Bitcoin. Wil je Bitcoin kopen dan hoef je dus niet ook nog eens een wallet-account te openen of een Ledger te kopen. Veel gemakkelijker! Zo draait alles bij Bitvavo om gebruiksgemak, zodat de beginnende belegger zichzelf kan redden.

Veiligheid

Bitvavo heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en heeft daarom diverse maatregelen genomen. Zo is er tweefactor-autorisatie (2FA), waardoor je nooit enkel met één wachtwoord kunt inloggen. Je kunt je telefoon bijvoorbeeld koppelen aan je account waardoor je enkel als je ook je telefoon hebt kunt inloggen of je downloadt een Google Authenticator, die je een extra inlogcode verschaft. Verder maken ze net als bijvoorbeeld Coinbase gebruik van zogenaamde ‘cold storage’. Dat houdt in dat de overgrote meerderheid van alle cryptovaluta in wallets wordt opgeslagen, die op apparaten zijn geïnstalleerd, die niet verbonden zijn met internet. Dat maakt de kans op een hack minimaal. Bitvavo is dus een uiterst betrouwbare aanbieder van Bitcoin.

Kosten

Bitvavo denkt ook aan de kleine portemonnee. Je kunt al Bitcoin kopen voor één euro, maar er zijn (net als bij andere aanbieders) wel kosten aan verbonden. Voor het storten en opnemen van euro’s betaal je niets, maar wil je Bitcoin kopen dan betaal je 1,5 procent. Voor de aanschaf van de andere cryptovaluta wordt een commissie gerekend van 2.5 procent. Dit is een heel gemiddeld bedrag en vergelijkbaar met andere aanbieders.

Via onderstaande link kun je heel eenvoudig en uiteraard volledig gratis een account aanmaken bij Bitvavo en daarna Bitcoin kopen:

Afbeeldingsresultaat voor bitvavo logo

BTC Direct

BT CDirect is een van de oudste en bekendste aanbieders van Bitcoin. Het bedrijf richt zich zowel op de beginnende als op de grotere investeerder. BTC Direct is zonder meer een betrouwbare aanbieder, die zijn waarde inmiddels wel heeft bewezen.

Verificatie

Bij BTC Direct is verificatie altijd verplicht. Je moet een kopie van de voor- en achterkant van je paspoort opsturen. BTC Direct zal dan controleren of je bent wie je zegt dat je bent. Dit is een nadeel, maar het zorgt ervoor dat er overwegend betrouwbare mensen Bitcoin kopen bij het bedrijf.

Wallet

Bij BTCDirect moet je zoals eerder gezegd zelf nog een wallet aanmaken. Dat is simpelweg een digitale portemonnee waarin je je Bitcoin bewaart. Ben je van plan om meer dan 500 euro te investeren in cryptovaluta dan adviseren wij om een hardware wallet aan te schaffen. Anders is een online wallet voldoende. Daar lees je hier meer over.

De Ledger Nano S is een hele veilige en gebruiksvriendelijke hardware wallet om je Bitcoins, Ethereum, Litecoin, Ripple en vele andere cryptovaluta op te slaan.

De Ledger Nano S werkt in combinatie met de officiële Ledger-software op je computer. Als je de hardware wallet hebt geactiveerd en de ledger wallet-app voor cryptomunten hebt gedownload en geopend, zie je je account in de Ledger-app, met daarin een transactie-overzicht en de opties om adressen aan te maken en transacties te versturen.

De Ledger Nano S is de meest gebruikte wallet. Hier vind je een uitgebreide handleiding voor het werken met de Ledger Nano S. Zo krijg je een beter idee hoe een hardware Wallet werkt.

bitcoin kopen

Veiligheid

Iedereen zal kunnen beamen dat BTCDirect een betrouwbare Bitcoin-aanbieder is. Het is een Nederlands bedrijf dat er onder meer om bekend staat snel te reageren op e-mail en hulpvragen. Zaken als 2FA en ‘cold storage’ die we bij Bitvavo noemden, spelen een minder belangrijke rol bij BTC Direct, omdat je nog een eigen wallet moet kopen. Op de Ledger is het wel belangrijk om 2FA te installeren. Tip: kies voor de Google Authenticator.

Kosten

BTC Direct vraagt 2 procent voor de aan- en 1 procent voor de verkoop van Bitcoin. Voor Litecoin en Ether is dat respectievelijk 3 en 2 procent. Daarmee zijn de kosten vergelijkbaar met Bitvavo. BTC Direct heeft de kosten al verrekend in de prijs op de website. Dus als de koers afwijkt van die op andere websites dan weet je waar dat door komt. Voor een iDeal-betaling rekent het platform ook nog eens 99 cent. Handel je voor meer dan 25.000 euro dan krijg je 50 procent korting op de transactiekosten. Heel transparant dus!

Via onderstaande link maak je gratis een account aan bij BTC Direct:

bitcoin kopen

Bitcoin verhandelen met Binance

Als je eenmaal Bitcoin hebt gekocht, is de kans groot dat je die wilt verhandelen voor andere cryptomunten. Het is gebruikelijk om dat te doen via de cryptobeurs Binance. Binance is de grootste crypto-exchange ter wereld en draait op het Ethereum-platform. Er zijn meer dan 100 verschillende coins beschikbaar. Dus je kunt daar allerlei andere valuta, zoals NEO, Ripple of DASH kopen. Bij Binance is de commissie die je betaalt zeer laag. Als je een account hebt aangemaakt, dien je een klein beetje Binance Coin aan te schaffen. Met deze cryptomunt van Binance betaal je de transactiekosten. Die bedragen slechts 0,1 procent Binance Coin, wat bijna niets is.

Een account is eenvoudig aan te maken door je eerst te registreren. Bewaar je inloggegevens goed! Het is ook erg belangrijk om tweefactor-autorisatie (2FA) aan te maken. Zo is je Bitcoin veel veiliger opgeslagen en kun je met een gerust hard beginnen met de handel. Om echt wegwijs te raken in Binance heb je wel wat ervaring nodig. Het is raadzaam om erg goed op te letten als je bedragen invoert, voor je het weet vul je een nul te veel in. Als je serieus wil gaan traden, adviseren wij ten zeerste om eerst te oefenen. Het voorspellen van de koersen is een vak op zich dat vele maanden oefening vergt. Wil je er meer van weten dan kun je boeken lezen over technische analyse of bekende analisten volgen op Twitter of Medium.

Maar of je nu serieus gaat handelen of niet een account op Binance is altijd handig, ook als je gewoon een investeerder bent die Bitcoin wil omzetten in andere cryptovaluta.

Via de link hieronder maak je eenvoudig een account aan:

bitcoin kopen

Ga je na het lezen van dit artikel Bitcoin kopen dan wensen wij je veel succes! Net als jij hopen wij natuurlijk ook dat de koers lekker omhoog gaat.