Ripple

Ripple is een transactieprotocol dat werkt met blockchain-technologie. Het biedt banken de mogelijkheid om internationale geldtransacties uit te voeren. Vijftien van de grootste banken ter wereld testen al met het protocol.

Ripple maakt bankieren goedkoper

De internationale handel verandert snel. Bedrijven zijn steeds vaker actief in meerdere landen en klanten verwachten dat goederen en diensten vanuit de hele wereld op tijd arriveren. Maar de huidige betalingsinfrastructuur is niet geschikt om te voldoen aan deze behoeften.

Ripple helpt banken efficiënter te worden

Ripple werkt met banken samen om de manier waarop ze geld de wereld over sturen te veranderen, een noodzakelijke stap om concurrerend te kunnen zijn in de groeiende wereldeconomie. Het bedrijf wil middels de Internet of Value mogelijk maken dat financiële transacties de hele wereld over gaan, zoals dat al met informatie gebeurt.

Zo zorgt het platform ervoor dat transacties sneller, efficiënter en goedkoper verlopen. Dit is voor banken een interessante kans om hogere opbrengsten te genereren door een betere klantervaring en lagere verwerkingskosten.

In onderstaande video wordt duidelijk hoe Ripple precies werkt.

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.