Gulden

Wat is Gulden (NLG)?

De Guldencoin is gelanceerd in 2014 en wordt ook wel Gulden genoemd. De Gulden is uiteraard een verwijzing naar de Nederlandse munteenheid die in 2002 werd vervangen door de euro. NLG is de afkorting die wordt gebruikt voor deze digitale munt.

De Gulden is een cryptovaluta op basis van blockchain-technologie. Het project is begonnen als fork van Litecoin. De Gulden maakt daarom net als Litecoin gebruik van scrypt als hashing algoritme.

Er kunnen maximaal 1,68 miljard guldens worden gemined. Dit is een stuk hoger dan de limiet van 84 miljoen die litecoin hanteert. De marktwaarde van de Gulden ligt relatief laag. Het is een van de kleinere munten, wat de volatiliteit van de koers hoger maakt dan gemiddeld.

Met Guldens betalen in real life

Bij tientallen winkels, websites en verschillende festivals binnen Nederland kan met de Gulden worden betaald. Er wordt door het Gulden ontwikkelingsteam veel nadruk gelegd op praktische toepassing van de munt. BNN’ers hebben de Gulden ook ontdekt en vertellen hun volgers erover op sociale media. In 2017 zijn verschillende vertalingen van de software uitgekomen, zodat de munt ook aantrekkelijker wordt voor internationale investeerders.

Gebruiksvriendelijke wallet

Er zijn veel decentrale betaalsystemen zoals, Bitcoin en Litecoin. De Gulden is een zeer gebruiksvriendelijk alternatief van eigen bodem. De NLG blockchain laat u makkelijk en snel betalingen versturen en ontvangen door gebruik te maken van de desktop wallet of mobiele wallet. Betalingen worden verricht door een QR-code te scannen met de mobiele telefoon, net als Bitcoin. Ook is het mogelijk om via de Gulden app je digitale Guldens om te zetten in euro’s en direct over te maken naar een IBAN rekening.

Hieronder een visuele uitleg van de Gulden (NLG):


 

Maak de Gulden-wallet aan

U kunt veilig uw Guldens beheren in een officiele NLG wallet. Deze wallet is gratis te downloaden van de website van de ontwikkelaar: klik hier

Ook kunt u de Guldens online kopen en opslaan in een Litebit account. Litebit heeft als voordeel dat er naast een wachtwoord een extra beveiliging mogelijk is: 2FA via de app google authenticator. Nadeel is dat u niet zelf over uw private key van uw Guldenwallet beschikt.

Guldens kopen

Guldens kunnen op verschillende manieren worden gekocht. U kunt de NLG kopen bij Litebit of op de homepage van Gulden.

Open gratis een account bij Litebit

Wanneer u al beschikt over Bitcoins of andere cryptovaluta, koop dan hieronder via onze partner Changelly snel, veilig en voordelig je NLG. U stuurt ze direct naar uw Gulden wallet.