Crypto kopen

Bitcoin (BTC) is de eerste, de bekendste en de meest waardevolle cryptomunt. Net als andere cryptovaluta is Bitcoin gebaseerd op blockchaintechnologie. De onbekende Satoshi Nakamoto is de grondlegger van Bitcoin. Hij bedacht de virtuele munt al in 2008 en stelde vast dat er maximaal 21 miljoen kunnen worden uitgegeven, wat betekent dat Bitcoin geen inflatie kent. 

Sinds het begin heeft Bitcoin een gigantische groei doorgemaakt. Kenmerkend voor Bitcoin is dat er transacties mee kunnen worden verricht zonder tussenpersonen als een bank of overheidsorganisatie. Alle transacties worden opgeslagen in een gedecentraliseerd grootboek waarvan iedere gebruiker een kopie op zijn computer bewaart. Daardoor is fraude nagenoeg onmogelijk. Alleen als iedereen instemt met een wijziging van het grootboek kan de transactie doorgang vinden. 

Bitcoin heeft zeven belangrijke kenmerken

  1. Als een transactie door het hele netwerk is bevestigd, kan hij nooit meer ongedaan worden gemaakt. 
  2. Transacties zijn pseudo-anoniem. Dat wil zeggen dat ze niet zijn verbonden aan een persoon, maar ze zijn wel gelinkt aan een uniek Bitcoinadres dat bestaat uit een keten van 33 karakters. 
  3. Elke transactie die ooit is gedaan op de Bitcoin-blockchain is terug te vinden. De cryptomunt is daarmee volledig transparant.
  4. Bitcoin is niet gebonden aan een locatie. Je kunt ze overal direct heen sturen. Er is geen bankfiliaal aan de andere kant van de wereld nodig.
  5. Voor de transactie van Bitcoins wordt ingewikkelde cryptografie gebruikt. Ze zitten vast in een openbaar versleuteld netwerk. Alleen de eigenaar van Bitcoins kan met een speciale private key cryptomunten versturen. Dat maakt Bitcoin zeer veilig.
  6. Iedereen kan er mee beginnen. Je hoeft geen toestemming te krijgen van een bank om een rekening te openen. Je downloadt de gratis software en je kunt van start.
  7. Heel belangrijk: het is een gedecentraliseerd netwerk. Er is geen centrale autoriteit die zeggenschap heeft. Alle gebruikers samen bepalen wat er gebeurt. 

Deze video biedt nog meer uitleg over Bitcoin:

Bitcoin kan gebruikt worden als betaalmiddel of als investering. Je kunt er heel eenvoudig transacties mee doen. Als je een BTC verstuurt naar iemand in Japan dan ontvangt diegene binnen enkele minuten jouw Bitcoin. Omdat er geen bank als tussenpersoon nodig is, gaan transacties sneller en goedkoper. 

Wil je investeren in Bitcoin houd dan rekening met sterk fluctuerende koersen. Want ook al stijgt de waarde van de munt al jaren in zeer hoog tempo, dat wil niet zeggen dat er geen dip mogelijk is. 

Hoe begin je met Bitcoin kopen?

Zoals ook geldt voor euro’s of dollars: je moet ze ergens bewaren. Daarom heeft u als eerste een Bitcoin Wallet nodig. Het is heel eenvoudig om gratis een wallet aan te maken, bijvoorbeeld de desktopwallet Electrum of de mobiele app Mycelium.

Wanneer u voor meer dan 500 euro aan bitcoin bezit, raden wij aan een hardware wallet aan te schaffen voor extra veiligheid en gebruiksgemak. Er zijn verschillende Wallets te koop. Welke voor u het meest geschikt is, hangt af van uw wensen.

We hebben voor u drie betrouwbare en veilige Wallets geselecteerd, waarin u uw Bitcoins kunt opslaan.

TREZOR (hardware Bitcoin Wallet)

Een veelgebruikte Wallet is TREZOR. Daarmee kunt u digitale valuta opslaan als Bitcoin, Ethereum, DASH en Zcash. TREZOR is zeer betrouwbaar: zelfs als uw computer een virus heeft, kunnen uw cryptomunten niet worden gestolen. Bovendien is deze Wallet zeer gebruiksvriendelijk. U krijgt een ‘sleutel’ waarmee u elke transactie kunt ondertekenen, die veilig wordt bewaard in uw Wallet. 

Geïnteresseerd in een TREZOR Wallet? Hij is beschikbaar in diverse kleuren en te koop vanaf 89 euro.  Hieronder schaft u heel eenvoudig een TREZOR aan. 

Koop nu TREZOR

Ledger Nano S (hardware Bitcoin Wallet)

De Ledger Nano S is een hele veilige en gebruiksvriendelijke Wallet om je bitcoins, ethereum, litecoin, ripple en vele andere cryptovaluta op te slaan. 

De Ledger Nano S werkt in combinatie met de officiële Ledger-software op je computer. Als je de hardware wallet hebt geactiveerd en de ledger wallet app voor cryptomunten hebt gedownload en geopend, zie je je account in de Ledger-app, met daarin een transactie-overzicht en de opties om adressen aan te maken en transacties te versturen. 

De Ledger Nano S is een topper in het segment. Hij is met 69,60 euro net iets goedkoper dan TREZOR. Cryptokrant heeft een uitgebreide handleiding opgesteld voor het werken met de Ledger Nano S. Zo krijg je een beter idee hoe een hardware Wallet werkt.

Wil je hem aanschaffen? Klik dan op onderstaande button.

Koop nu Ledger Nano S

Ledger Blue (hardware Bitcoin Wallet)

De Ledger Blue is de nieuwste innovatie op het gebied van hardware wallets. Het apparaat is zo groot als een e-reader, heeft alle beveiliging en gebruiksgemak van de Ledger Nano S en meer…

Bestel hem nu op de Ledger site.

Koop nu Ledger Blue

Hoe koopt u Bitcoins?

Voor u investeert in Bitcoin moet u natuurlijk wel zeker weten of uw geld veilig is. Om u daarbij te helpen, heeft Cryptokrant vooronderzoek gedaan en zich verdiept in de wensen van de gebruiker. Logischerwijs betaalt u het liefst met iDeal, wilt u dat het uitvoeren van transacties eenvoudig en efficiënt verloopt en moet u vertrouwen hebben in de gang van zaken. 

Er zijn vele aanbieders, maar enkelen springen er bovenuit. De grootste en bekendste aanbieder in Nederland is BTC Direct, een tweede geschikte Bitcoin-aanbieder is Bitonic. 

BTC Direct

BTC Direct is al jaren de grootste en bekendste aanbieder van Bitcoin in Nederland. Het is een Nederlands bedrijf, waar u zowel met iDeal als met creditcard, bankoverschrijving of Bancontact kunt betalen. BTC Direct vereist geen gebruikersverificatie bij het kopen van bedragen tot 100 euro. U kunt er niet alleen Bitcoins kopen en verkopen, maar ook andere cryptovaluta zoals Ethereum en Litecoin.

BTC Direct is een zeer betrouwbare Bitcoin-aanbieder, de prijzen zijn altijd marktconform en de gekochte Bitcoins worden direct overgemaakt.

Maak nu binnen 5 minuten gratis een account aan bij BTC Direct via de onderstaande link:

Open gratis een account bij BTC Direct

Bitonic

Bitonic is eveneens een Nederlandse Bitcoinhandelaar. Het bedrijf bestaat sinds 2012 en heeft al meer dan 300.000 Bitcoins verkocht en heeft een zeer goede reputatie. Bitonic vereist geen gebruikersverificatie bij het kopen van bedragen tot 50 euro. Het openen van een Bitonic-account is eenvoudig en gratis.

Bij hogere aankoop- en verkoopbedragen is het opgeven van uw telefoonnummer en een eenmalige rekeningverificatie voldoende. De verificatiemethode is volledig automatisch, dus ook tijdens drukke periodes kunt u snel Bitcoins aanschaffen.

Ook bij Bitonic kunt u met iDeal betalen in Nederland en met Bancontact in België.

Maak nu binnen 5 minuten gratis een account aan bij Bitonic via de onderstaande link:

Open gratis een account bij Bitonic