Steemit

Steemit is een sociaal netwerk, zoals Facebook of Reddit, dat draait op een blockchain-database, Steem genaamd.

Steemit is in 2016 opgezet door Ned Scott en Dan Larimer, de man achter BitShares. Het concept is vergelijkbaar met andere sociale netwerksites. Het verschil is, dat de inhoud wordt opgeslagen in een blockchain. Door blockchain te gebruiken is het mogelijk om berichten en reacties te belonen met tokens (cryptomunten). Ook afbeeldingen kunnen worden geüpload op Steemit. Andere multimedia moet worden ingesloten, zoals dat ook met YouTube-video’s gebeurt.

Gebruikers die een account hebben, kunnen berichten en reacties ‘upvoten’ en de auteurs die omhoog gestemd worden ontvangen daarvoor een monetaire beloning in de vorm van STEEM-tokens of de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde Steem Dollars. Gebruikers worden ook beloond voor het selecteren van populaire content. Er is verder een systeem dat je reputatie meet. Iedere nieuwe account begint met een reputatie van 25. Afhankelijk van het aantal stemmen dat een gebruiker krijgt, gaat de reputatie omhoog of naar beneden, wat een prikkel is voor correcte online etiquette.

Steemit draait op het gedecentraliseerde netwerk Steem. Net als Bitcoin, is Steem een blockchain met verhandelbare tokens. Steem is daarnaast een database voor tekst en metadata waar applicaties en websites mee kunnen worden verbonden. Met deze apps kunnen Steem-accounts direct transacties uitvoeren en contact uitwisselen.

Steem moet hét nieuwe leidende sociale netwerk worden, zoals Facebook of Reddit. Maar waar je bij traditionele sociale media met je persoonlijke data betaalt en zo de grote techbazen rijk maakt, kun je bij Steem je bijdrage terugverdienen.

Bekijk in deze korte video hoe Steem precies werkt.

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.