Waarom de Ledger Nano S zo belangrijk is

Wie overweegt om in cryptovaluta als bitcoin of ethereum te investeren heeft vast wel eens gehoord van de Ledger Nano S. Deze hardware wallet heb je nodig om je bitcoins en andere digitale munten veilig te bewaren en te verhandelen. Zeer gebruiksvriendelijk en extreem veilig.

Ledger Nano S zorgt ervoor dat je Bitcoins en altcoins veilig zijn opgeborgen

In tegenstelling tot software wallets die enkel op je computer of mobiele telefoon beschikbaar zijn, is de Ledger Nano S een los apparaatje dat je aanschaft. Hij ziet eruit als een gewone usb-stick. Daarop staan je private keys, die je nodig hebt voor het maken van transacties met cryptomunten of voor de opslag ervan. Hackers kunnen onmogelijk bij deze privé-sleutels door het hardware-karakter van de Ledger Nano S. Zelfs op een geïnfecteerde computer kunnen kwaadwillenden geen transacties doen vanuit je account, wanneer je de Ledger gebruikt. De Ledger Nano S laat namelijk ter controle elke transactie op je display zien en je cryptogeld wordt pas verstuurd als je fysiek op het apparaat een bevestiging geeft. De hardware wallet is via een USB-kabel verbonden met je computer en werkt in combinatie met de ledger wallet app, die vooralsnog enkel beschikbaar is in Google Chrome. Plug-ins voor andere browsers wordt aan gewerkt. Ook kun je via de Ledger nano S inloggen op bijvoorbeeld electrum of myetherwallet.

Ledger Nano S voor iedereen die cryptovaluta heeft

De hardware wallet is essentieel voor mensen die voor een behoorlijk bedrag aan digitale munten hebben. Het is de veiligste methode om cryptocurrencies te bewaren. De Ledger Nano S heeft bovendien als voordeel dat hij eenvoudig is te gebruiken. Uiteraard ondersteunt de wallet alle bekende cryptovaluta, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple. Ook is er ondersteuning voor Stratis, Komodo, Bitcoin Cash en alle ERC20-tokens die op het ethereum-netwerk draaien. Het team werkt continu aan nieuwe updates, zodat meer coins kunnen worden ondersteund.

De hardware wallet kan verbinding maken met iedere computer en heeft een veilig OLED-scherm, waarmee je elke transactie kunt dubbel-checken en bevestigen door een druk op de knoppen aan de bovenkant van het apparaat.

Nieuw is de Ledger Blue, een high-end hardware wallet oplossing ter grootte van een e-book. Ledger Blue heeft een color touchscreen en alle beveiliging en mogelijkheden die je maar kunt bedenken. 

De Ledger Nano S is te koop voor 69,60 euro. Heb je hem aangeschaft en wil je weten wat je nu moet doen, lees dan verder op de volgende pagina. Zo word je stap voor stap door het hele proces geleid. 

Ledger Wallet protects your bitcoins