Moody’s: Blockchain zorgt voor revolutie in elektronisch betalen

Blockchain-technologie vormt nu nog geen bedreiging voor de markt van de elektronische betalingen, maar zal dat op termijn wel zijn. Dat zegt Stephen Sohn, analist bij kredietbeoordelaar Moody’s.

Blockchain revolutionair op het gebied van elektronisch betalen

Sohn en zijn team claimen dat blockchain onze manier van betalen compleet zal veranderen en op de lange termijn gaat concurreren met reguliere betaalmethodes. In hun rapport “Consumer Digital Payments – US,” noemen de analisten ook verschillende nieuwe blockchainbedrijven die een revolutie zullen veroorzaken in de markt van de elektronische betalingen in de VS.

“Aanbieders die overwegen om blockchaintechnologie te gaan gebruiken zullen waarschijnlijk een potentiële bedreiging vormen voor de huidige betaalmethodes. Door blockchain worden uiteindelijk de platforms die nu betalingen goedkeuren en verwerken overbodig,” schrijven de analisten.

Eerder al bracht Sean Jones, een andere belangrijke specialist bij Moody’s, een rapport uit waarin ook wordt gewezen op de mogelijke applicaties en voordelen van blockchain, die volgens hem veel verder reiken dan de huidige cryptovaluta, zoals Bitcoin.

Jones en zijn team zeiden dat het de sector die betalingen verwerkt op zijn kop gaat zetten en dat blockchaintechnologie “transacties transparanter maakt, databeveiliging verbetert en het risico op falen verkleint.”

Obstakels bij implementatie blockchain

Maar Jones ziet ook diverse obstakels die eerst uit de weg moeten worden geruimd voordat de technologie echt kan doorbreken. Deze hordes bestaan onder meer uit het al zo vaak genoemde schalingsprobleem, maar ook uit onenigheid op het gebied van samenwerking.

Verder stelt Jones dat de wet- en regelgevers van financiële diensten weliswaar over het algemeen positief zijn over de technologie, maar dat ze nog geen duidelijk standpunt hebben ingenomen over de manier waarop blockchain uiteindelijk moet worden behandeld.

Laat ons weten wat je vindt!