“Bitcoin binnen drie jaar 20.000 dollar waard”

Je hebt een aantal bekende ‘bullish’ analisten. Een daarvan is Standpoint Research’s Ronnie Moas. Hij stelt zijn verwachting nog maar eens naar boven bij. Tot nu toe kreeg hij steeds gelijk…

Ronnie Moas verraste in juli 2017 al door te voorspellen dat Bitcoin binnen enkele maanden 5.000 dollar waard zou zijn. De prijs stond toen onder de 3.000 dollar. Zijn uitspraken werden dan ook met hoon ontvangen. Maar in september al bleek Moas het bij het rechte eind te hebben. De koers ging toen door de grens van 5.000 dollar heen.

Bitcoin overtreft alle verwachtingen

Al in augustus zag Moas in dat zijn voorspelling te voorzichtig was geweest en stelde de prijs op 7.500 dollar voor het eind van het jaar. Maar ook toen bleek hij te conservatief. Vandaag al bereikt de Bitcoin een prijs van ruim 7.400 dollar. Tijd dus voor de bekende analist om opnieuw een koersverwachting uit te spreken. Deze keer zet hij hem op 11.000 dollar in 2018.

In een e-mail aan zijn klanten schreef Ronnie: “Elke dag verschijnen er weer meer nieuwsberichten in de mainstream media over cryptovaluta. Meer landen omarmen het en de enkele obstakels die nog in de weg stonden vallen om als dominostenen.”

Ronnie Moas staat bekend als ‘ultra-bullish’ als het gaat om het lange termijn potentieel van Bitcoin. Hij is ervan overtuigd dat het echt goud naar de kroon gaat steken en voorspelt dat de prijs binnen drie jaar op 20.000 dollar staat en in tien jaar op 50.000 dollar.

Gezien de huidige ‘bull run’ van Bitcoin stelt hij het tijdstip waarop deze prijzen bereikt gaan worden mogelijk nog naar beneden bij. Hoewel Apple op dit moment nog het bedrijf is met de hoogste marktwaarde en keer op keer records breekt, gelooft Ronnie dat Bitcoin die positie van Apple binnen vijf jaar gaat overnemen.

Toenemende bekendheid Bitcoin zorgt voor groei

Moas meent dat de groei wordt gedreven door een toenemende bekendheid van Bitcoin waardoor een steeds groter deel van de wereldbevolking in de cryptomunt wil investeren. Naar schatting heeft op dit moment zo’n half procent van de bevolking geïnvesteerd in de cryptomunt, maar dat zou gemakkelijk naar vijf procent kunnen gaan, aldus de analist. Aangezien het aanbod van Bitcoin gelimiteerd is en de vraag toeneemt zal de prijs verder stijgen.

De huidige koersstijging heeft de kenners alleen maar meer gepolariseerd. Het kamp van de voorstanders is er enkel maar extra van overtuigd geraakt dat de koers verder zal stijgen, terwijl de tegenstanders nog harder schreeuwen dat het allemaal een bubbel is.

Laat ons weten wat je vindt!