Amerikaanse topambtenaar: “Bitcoin kan in de toekomst een bedreiging worden voor de dollar”

Een belangrijke Amerikaanse ambtenaar zei tegen CNBC dat hij niet uitsluit dat Bitcoin een bedreiging kan vormen voor de dollar.

St. Louis Fed president James Bullard, die al langer erg positief is over cryptovaluta noemde tijdens de Consensus 2018 in New York maandag meerdere positieve aspecten van cryptocurrencies, voornamelijk als het gaat om het verlagen van transactiekosten. Hij zei dat crypto “handel faciliteert die anders niet zou hebben plaatsgevonden. Soms is dat illegaal, maar vaak worden er kosten vermeden die er met normale valuta wel zouden zijn geweest.”

Bitcoin bedreiging dollar

Op de vraag of Bitcoin een directe bedreiging vormt voor de Amerikaanse dollar antwoordde Bullard dat het voor hem nog onduidelijk is in hoeverre de belangrijkste cryptomunt een concurrent is van de dollar. “Op dit moment is dat nog niet zo, maar we weten niet hoe dat in de toekomst zal zijn.”

“Volgens mij is er op dit moment een heleboel concurrentie tussen valuta gaande,” aldus Bullard. “De dollar is historisch gezien de winnaar, omdat hij wordt gebackt door de grootste economie ter wereld en een relatief lage inflatie kent. Dat is moeilijk te verslaan. Maar er zijn wel veel mensen die dat zouden willen.”


Wil je graag Bitcoin kopen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!