Beursanalysebureau stelt prijsverwachting Bitcoin naar beneden bij

Trefis, een bedrijf dat de beurs analyseert, verlaagt de eindejaarsprognose voor Bitcoin van 15.000 naar 12.500 dollar, zo schrijft het in een blogpost op vijf juni.

Handelsvolume Bitcoin is laag

De analyse van Trefis is gebaseerd op de fundamentele vraag- en aanbodverwachting. De vraag is het aantal gebruikers en het aantal transacties en het aanbod is het aantal beschikbare bitcoins. Het bedrijf wijst op de recente daling van het handelsvolume op veel crypto-exchanges en wijt het aanbodsurplus en daaropvolgende prijsdaling aan de dump van BTC door Mt. Gox deze lente. “De aanpassing van onze voorspelling voor het transactievolume leidt tot een eindejaarsverwachting van rond de 12.500 dollar in plaats van onze eerdere voorspelling van 15.000 dollar,” klinkt het.

Trefis’ interactieve Bitcoin Price Estimator toont het aantal unieke BTC-gebruikers en het transactievolume per maand tot het eind van 2018. Het bedrijf schrijft verder dat er de laatste dagen weliswaar enigszins prijsherstel is opgetreden, maar dat bitcoin over de hele maand mei toch een scherpe daling kent, nadat de munt even bijna de 10.000 dollar aantikte. Momenteel staat de koers op iets meer dan 7.700 dollar.

Analisten verlagen prijsverwachtingen Bitcoin

Over het algemeen is de tendens dat analisten hun eindejaarsverwachting naar beneden bijstellen. Eerder al zei durfkapitalist Spencer Bogart dat hij verwacht dat BTC in ieder geval boven de 10.000 dollar staat aan het eind van het jaar. Hij voegde daaraan toe dat de meeste altcoins mogelijk ‘overgewaardeerd’ zijn en last hebben van ‘stevige tegenwind’. Maar niet iedereen verlaagt de verwachtingen. Thomas Lee van Fundstrat zei onlangs nog dat hij nog steeds verwacht dat een bitcoin aan het eind van 2018 zo’n 25.000 dollar kost.


Wil je Bitcoin kopen? Dat kan al vanaf 1 euro bij de uiterst betrouwbare Nederlandse aanbieder Bitvavo.

Afbeeldingsresultaat voor bitvavo logo

 

Laat ons weten wat je vindt!