EOS crasht twee dagen na de start

Minder dan 48 uur nadat het EOS Mainnet live ging is het vastgelopen aldus meerdere berichten op Twitter en een post op Steemit van de top 21 EOS Block Producers (BP’s).

EOS probeert erachter te komen wat er aan de hand is en het probleem op te lossen. Het lijkt erop dat alle transacties op het mainnet ‘bevroren’ zijn. De oorzaak is onduidelijk.

Meerdere BP’s worden weergegeven als ‘rood’ wat betekent dat hun application programming interfaces (API’s) niet reageren. Een van de mogelijke redenen is een DDoS-aanval, aldus EOSUK, die op Twitter schrijft:  “Veel ‘rood’ op de EOS netwerkmonitor. Het EOS Mainnet crasht.”

De top 21 Block Producers en Standby Nodes schreven even later op Steemit dat ze ‘een methode hebben gevonden om de chain weer aan de gang te krijgen.” Het netwerk zou weer normaal moeten functioneren drie tot zes uur na hun post.

EOS is op dit moment de grootste ICO ooit. Het platform heeft zo’n 4 miljard dollar opgehaald. Het wil concurreren met Ethereum als een platform voor gedecentraliseerde applicaties (DApps).

De markten hebben mild gereageerd op het nieuws. De koers van EOS daalde de afgelopen 24 uur met slechts drie procent.

EOS Network Status as of 1PM UTC, June 16

BronEOS Network Monitor

Laat ons weten wat je vindt!