25-jarige Bitcoinmiljonair vreest dips: “Ik zit hierin voor de lange termijn”

Hij is lang niet de enige Bitcoinmiljonair, maar wel een interessante. De 25-jarige Jeremy Gardner investeerde al vroeg in Bitcoin en reist nu de wereld rond van zijn winst. Overal promoot hij de cryptovaluta waar hij nog altijd veel vertrouwen in heeft.

Bitcoin van vriend

De jonge ondernemer uit San Francisco vertelt tegen Business Insider dat het allemaal begon in 2013 toen een vriend hem Bitcoin aanbood in ruil voor cash. Omdat hij nieuwsgierig was, hapte hij toe. Weldra realiseerde Gardner zich dat Bitcoin veel potentieel had en besloot hij al zijn spaargeld in de cryptomunt te stoppen. Nu noemt hij zichzelf een ‘Bitcoin booster’. Hij heeft bijna zijn hele vermogen in cryptovaluta.

“Ik besefte dat ik met enkel een internetverbinding waarde kon uitwisselen met iedereen in de wereld die ook een internetverbinding heeft. Ik hoefde niet langer te vertrouwen op een gecentraliseerde tussenpersoon, die alleen maar geld kost, zoals een bank of overheid.”

Niet afwachten

Gardner zat niet alleen maar te wachten tot zijn investering groeide. Hij lanceerde startups en steunde communities voor cryptovaluta. Hij startte onder meer Augur, een bekende predictionmarket die is gebaseerd op de Ethereum-blockchain. Zijn bedrijf haalde 5,3 miljoen dollar op. Hij begon in 2014 ook het Blockchain Education Network. Dit netwerk is een platform waarop mensen op universiteiten over de hele wereld de Bitcoin-blockchain samen kunnen onderzoeken.

Op dit moment groeit het vermogen van Gardner nog steeds in snel tempo, hoewel hij soms bang wordt van de volatiliteit. “Het is natuurlijk cool als het heel snel gaat, maar iedere keer als het heel snel omhoog gaat, verwacht ik ook dat het weer heel snel naar beneden gaat…Ik zit er in voor de lange termijn.” 

Laat ons weten wat je vindt!