3 redenen voor krachtig herstel cryptomarkt

Vorige week kondigde China aan alle exchanges voor cryptovaluta te verbieden. Even was de markt van slag. Bitcoin dipte zelfs kort onder de 3.000 dollar. Maar het herstel kwam sneller dan de meesten hadden durven hopen. 

Geen impact op blockchain

Voor Bitcoinhandelaar Josh Olszwicz is dat geen verrassing, omdat het nieuws uit China nul invloed heeft op de blockchaintechnologie van Bitcoin. Tegen Business Insider vertelt hij: “Als het geen effect heeft op het protocol dan is het geen echt probleem. De komst van Bitcoin Cash was veel zorgwekkender, maar zelfs toen bleef het kernprotocol van Bitcoin overeind.”

Hij vervolgt: “Landen kunnen Bitcoin proberen te verbieden, maar als mensen dat willen zullen ze cryptovaluta blijven gebruiken. Het protocol heeft geen goedkeuring van de overheid nodig.”

China heeft Bitcoin nodig

Ook Sebastian Quinn-Watson van Bitcoinexchange Blockchain Global denkt dat de schade voor Bitcoin meevalt. Hij zegt dat de Chinese ban slechts een tijdelijke reactie is op de explosieve groei van cryptovaluta dit jaar. 

Quinn-Watson, die regelmatig met regelgevers spreekt, verwacht dat ze uiteindelijk mee zullen gaan in de ontwikkeling. “We zien dit verbod niet standhouden op de lange termijn. Innovatie is een belangrijke pijler onder het Chinese groeiplan. Fintech en blockchain zijn daar een groot onderdeel van. De Chinese centrale bank heeft een team van ontwikkelaars dat bezig is met de ontwikkeling van blockchainapplicaties.”

Chinese dominantie

Er is nog een derde reden waarom het Chinese verbod op de Bitcoinhandel geen grote impact heeft. De Chinese markt is simpelweg niet meer zo dominant als een jaar geleden. Volgens data van CoinDesk, is de Bitcoinhandel tegen de Chinese yuan gedaald van bijna 90 procent aan het eind van 2016 naar 10 tot 20 procent in 2017. 

 

Laat ons weten wat je vindt!