In deze 5 landen wordt het meest gezocht naar ‘Bitcoin Halving’

Nog zeven dagen te gaan. De Bitcoin Halving is nu heel dichtbij. Dat merkt Google ook. De zoekterm is trending. Vooral in Europese landen zijn mensen heel erg geïnteresseerd in de vierjaarlijkse halvering van de opbrengst voor miners.

Bitcoin Halving: wat is het?

Na elke 210.000 blokken die worden gemijnd, halveert de beloning voor miners, zo luidt de regel. Het duurt ongeveer 10 minuten om een blok te mijnen. Dat zijn er dus 144 per dag en 52.560 per jaar. Het duurt dan ongeveer vier jaar om 210.000 blokken te mijnen.

Bij de mining van het allereerste blok was de vergoeding nog 50 BTC. Vier jaar later werd dat 25 BTC, daarna 12,5 BTC en na de aanstaande halving ontvangt een miner nog 6,25 bitcoin per block.

Het aanbod van nieuwe bitcoins halveert ook. Vandaar dat veel kenners een koersstijging verwachten, al kan het ook zijn dat de halving al in de koers is verwerkt.

Dat gezegd hebbende: vooralsnog leert de geschiedenis dat een bitcoin halving goed is voor de prijs. Vandaar dat overal ter wereld geïnteresseerden nauwlettend in de gaten houden wat er gaat gebeuren.

Niet eerder werd de term bitcoin halving’ zo vaak gegoogled. Dit zijn de landen waar het meest gezocht wordt op de zoekterm:

 1. Zwitserland
  Zwitserland staat bekend als een land dat zich coulant opstelt tegenover bitcoin. Al enkele jaren worden er mainstream bitcoin-producten door Zwitsers ontwikkeld. In de Zwitserse stad Zug vind je ook startup-mekka Crypto Valley.
 2. Nederland
  Nederlanders hebben relatief veel belangstelling voor cryptomunten. We bezitten vrij veel bitcoin. Ook zijn er veel start-ups op het gebied van crypto en blockchain. Toch is de overheid erg terughoudend.
 3. Slovenië
  Dankzij een nieuwe app kun je in Slovenië in honderden winkels met crypto betalen. Ook is het de thuisbasis van exchange Bitstamp.
 4. Estland
  Estland wil graag voorop lopen bij de ontwikkeling van crypto en blockchainproducten. Het kleine Baltische staatje heeft al een crypto-exchange licensing scheme en werkt ook hard aan andere crypto-initiatieven.
 5. Oostenrijk
  Oostenrijk kent net als Nederland een relatief geïnteresseerde bevolking. Mensen verhandelen er graag bitcoin en volgen het nieuws over cryptovaluta op de voet.

Nog net voor de Bitcoin Halving instappen? Maak nu gratis een account aan bij BTCDirect. Je kunt al storten vanaf 10 euro en je betaalt natuurlijk gewoon met iDeal.

Laat ons weten wat je vindt!