5 manieren om geld te verdienen met een Bitcoin crash

Steeds als de crypto’s crashen, ontstaat er paniek. Mensen voorspellen het einde van Bitcoin, zien de bubbel uiteen spatten en besluiten massaal hun verlies te nemen en hun cryptomunten te verkopen. 

Maar kenners weten: een stevige dip is juist een kans om bij te kopen en winst te maken. Er zijn vijf verschillende methoden waarmee je een crash omzet in een kans. Wellicht zijn ze bekend, maar het gaat er niet alleen om dat je wéét hoe je moet handelen, maar het is ook belangrijk dat je het lef hebt om het juiste te doen bij een instortende markt. 

Koop bij op het dieptepunt

Veel cryptohandelaren proberen Bitcoin bij te kopen op het moment dat hij even dipt. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Want wanneer is het dieptepunt bereikt? Dat blijft lastig in te schatten. En het werkt uiteraard alleen in een bull-markt. Maar als het lukt kun je wel een aardige slag slaan met goedkope Bitcoins. 

Focus op sterke munten

Hoewel de cryptomarkten intrinsiek gelinkt lijken en er in het algemeen sprake is van een bull of bear-markt zijn er toch mogelijkheden om je kans te grijpen bij bepaalde sterke coins. 

Vinny Lingham, CEO van Civic, adviseert om “op zoek te gaan naar kwaliteitsmunten van oprichters die je kunt vertrouwen in de uitvoering en die tegen een stootje kunnen.” Om deze kansen te ontdekken is het cruciaal om de munten te identificeren met een solide basis en een stevig businessmodel. 

Houd je crypto’s vast

Het is een basale en beproefde strategie: in slechte tijden moet je je portefeuille vasthouden. Als je geen cryptovaluta verkoopt heb je ook geen verlies gemaakt. Zivkovski raadt aan om de top vijf cryptomunten aan te houden aangezien die waarschijnlijk de beste basis hebben en het best in staat zijn om een crash goed door te komen. 

Zet cryptovaluta om in fiat

Het is een wat controversiële strategie die juist tegen het vasthouden van cryptovaluta ingaat: zet je Bitcoin tijdelijk om in dollars. Crypto-assetmanagers zijn er om berucht dat ze dat doen tijdens een crash. Maar ook hierbij geldt dat het lastig is om het juiste moment te bepalen. 

Marshall Swatt, oprichter van Coinsetter zegt: “Overstappen naar fiat vraagt om een goede timing, zowel als je er uit stapt als wanneer je weer terugkeert. Het slimste is om geld te gebruiken dat je kunt missen en je dan aan je plan te houden ongeacht wat de markt doet.

Ga short op Bitcoin

Dit wordt het meest gedaan door handelaren en als het correct wordt uitgevoerd kan het grote winsten opleveren. Een paar populaire beurzen bieden short gaan aan als optie, maar je hebt veel kennis en ervaring nodig om het goed te doen. Short gaan houdt in dat je Bitcoins leent van iemand anders, ze verkoopt en dan later terugkoopt om ze terug te geven aan de persoon van wie je ze geleend hebt. Als de prijs zakt, verdien je een fortuin. Als de prijs stijgt, kun je alles verliezen. 

Weet wat je kan

Het is belangrijk dat je een goede inschatting maakt van je kennis en ervaring. Ook speelt mee hoe goed je kunt omgaan met risico’s. Als je bang bent om je cryptovaluta kwijt te raken dan kun je ze het beste vasthouden. Vind je het niet erg om fiat te hebben voor een tijdje dan kun je verkopen op hoogtepunten en kopen op dieptepunten. Ben je een ervaren handelaar dan is short gaan wellicht iets voor jou. Gebruik de strategie die bij je past en houd je investeringsdoelen voor ogen. 

 

Laat ons weten wat je vindt!