Alibaba start blockchain-project in de medische sector

Het Chinese Alibaba, één van de grootste retail bedrijven ter wereld, gaat in samenwerking met de Chinese overheid een blockchain-applicatie lanceren voor de medische sector. 

Ali Health gaat in de stad Changzou gebruik maken van de veelbelovende blockchain-technologie om medische data veilig op te kunnen slaan.

kosteneffectief en veilig

Zhang Zhihong, directeur van Zhenglu Town Health Centre in Changzhou legt in een interview aan de lokale krant Yicai Global uit: “Het is kosteneffectief en veilig. Gezondheidscentra en ziekenhuizen worden verbonden door blockchain, zodat mensen op een geschikte manier van medische diensten gebruik kunnen maken.”

Dit pilot-programma is de volgende in een reeks blockchain experimenten die groen licht hebben gekregen van de Chinese regering. Enkele dagen geleden berichtten we al over de testcase voor het innen van belasting.

Wereldwijde oplossing

Een groeiend aantal landen zijn bezig met blockchain-projecten voor het veilig beheren van medische gegevens. Onder andere Estland, Groot-Brittannië en India gingen China al voor. 

Vanwege ransomware-aanvallen eerder dit jaar waren een aantal ziekenhuizen in Groot-Brittannië zwaar getroffen. Door onvoldoende cyber-beveiliging en het gebruik van verouderde hard- en software ontstond er een levensbedreigende situatie. Blockchain heeft de potentie om het gevaar van cyberaanvallen sterk te verminderen, de privacy van de patiënt te verbeteren en tegelijk kosten te besparen.

Patientory

Interessant om te volgen is ook het Patientory project (ERC-20 token, werkzaam op het ethereum-platform), die ook onderzoek doet naar een blockchain-oplossing voor data-opslag en data-transacties in de medische wereld.

Laat ons weten wat je vindt!