Alles wat je moet weten over ICO’s in één infographic

Een fancy video, een lijvige white paper en een flitsende website is alles wat je nodig hebt om je eigen crypto-start-up te beginnen. Met een beetje slimme marketing word je ‘the next big thing’ in cryptoland en stromen de miljoenen binnen via een Initial Coin Offering, oftewel ICO.

Een ICO is feitelijk niet meer dan een campagne om geld op te halen. Mensen die geloven in het project kopen tokens, die eigenlijk een soort aandelen zijn in het bedrijf. Met het ingezamelde geld kan het project worden opgestart. Maar vanwege het gebrek aan wet- en regelgeving zagen naast slimme crypto-ontwikkelaars, ook veel fraudeurs wel brood in ICO’s. Daardoor is hun reputatie in korte tijd gekelderd. De schatting is nu dat 99 procent van alle ICO’s niet levensvatbaar is. Dat neemt niet weg, dat er ook veel slimme en innovatieve projecten zijn gestart, die wel degelijk heel groot kunnen en zullen worden in de toekomst.

Wil je meer weten over alle ins en outs van ICO’s en écht begrijpen waar we het over hebben, bekijk dan onderstaande infographic, die AllesOverCrypto.nl ontwikkelde in samenwerking met Btxchange.io.

infographic ico nederlands uitleg wat is een ico of ico campagne

 

Laat ons weten wat je vindt!