Wat als Satoshi Nakamoto al zijn Bitcoin verkoopt?

Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van Bitcoin, heeft een aanzienlijk aandeel van de cryptomunt in handen. Wat gebeurt er als hij ineens zin krijgt om de boel te verkopen?

Het is een van de grootste raadselen van de technologiewereld op dit moment: de identiteit van Satoshi Nakamoto. Niemand weet wie hij is, waar hij is of wat hij van plan is met zijn miljoenen. En dat gaat niet over miljoenen euro’s, maar Bitcoins. Geschat wordt dat Nakamoto minstens een miljoen van ‘s werelds grootste cryptovaluta bezit.

Cryptoprofessor aan de Johns Hopkins University, Matt Green, stelt dat de Bitcoinoprichter de macht heeft om de hele cryptomunt om zeep te helpen als hij dat zou willen. Er zijn in totaal slechts 21 miljoen Bitcoins. Naar verwachting wordt dit aantal bereikt rond het jaar 2140.

Nakamoto kan Bitcoin maken of breken

Nakamoto’s één miljoen maakt vijf procent uit van het totaal. “Het probleem met Bitcoin is dat wanneer je een miljoen bezit, je de mogelijkheid hebt om op elk gewenst moment de markt te overspoelen. Denk aan zeldzame baseballkaartjes. Ze zijn waardevol, omdat ze zeldzaam zijn. Als iemand ineens honderdduizenden zeldzame kaartjes van bijvoorbeeld Mickey Mantle op de markt dumpt, dan zijn ze ineens niet veel meer waard,” aldus Green.

“Nakamoto is echt undercover gegaan sinds hij besloot zich terug te trekken uit zijn uitvinding. Voor een man die zoveel waard is, is zijn invloed niet eens opgemerkt door het pseudo-anonieme Bitcoin-netwerk.”

Maar als Nakamoto zijn coins te koop aanbiedt, wordt de markt overspoeld met Bitcoin en zal de prijs instorten.

Hoewel Nakamoto metaforisch kan worden beschreven als een slapende vulkaan is hij een bedreiging noch een belofte voor het Bitcoinnetwerk. Wel is hij een extreem belangrijk figuur voor de toekomst van de digitale munt.

Nakamoto heeft meer Bitcoin dan de VS aan goud heeft

Bitcoininvesteerder Ben Yu uit San Francisco zegt dat Nakamoto’s aandeel in Bitcoin cruciaal is. “Als Bitcoin echt uitgroeit tot een wereldwijde munt dan wordt Satoshi Nakamoto waarschijnlijk de rijkste persoon op aarde en heeft hij een groter aandeel in de totale hoeveelheid Bitcoin dan de Amerikaanse overheid nu in goud bezit,” aldus Yu.

Yu heeft een punt. De VS heeft de grootste goudreserve ter wereld, ongeveer 8.000 ton. Dat is iets meer dan vier procent van alle goud, maar minder dan Nakamoto’s aandeel van vijf procent in Bitcoin.

 

Laat ons weten wat je vindt!