“Doen alsof Bitcoin nog verdwijnt is waanzin”

Een traditionele vermogensbeheerder noemt het waanzin om te denken dat Bitcoin een hype is die overwaait. Hij reageert daarmee op de gigantisch gestegen belangstelling van investeerders voor de cryptomarkt.

Neil Waxman, directeur van Capital Advisors, zegt tegen Financial Advisor, dat de investeerdersgemeenschap ‘educatie’ nodig heeft over cryptovaluta als beleggingskans. “Iedereen die denkt dat cryptomunten een gril zijn houdt zichzelf voor de gek. Klanten moeten echt onderwijs krijgen over dit onderwerp.”

Niet iedereen is met hem eens. Collega-adviseur George Gagliardi vergelijkt investeren in Bitcoin met het zoeken naar een betrouwbare internetinvestering in de jaren negentig. “Ik vertel mijn klanten dat het potentieel weliswaar groot is, maar dat geld steken in Bitcoin hetzelfde is als het kiezen van een internetwinnaar in 1996. De markt is op dit punt puur speculatief. In deze fase is het moeilijk te voorspellen of je investeert in het volgende Microsoft of in het nieuwe Napster.”

Desalniettemin zijn er steeds meer belangrijke deskundigen in de reguliere financiële wereld die Bitcoin aanbevelen, vooral als investeringskans. CNBC vertelt kijkers sinds kort de ideale prijs waarvoor ze Bitcoin moeten aanschaffen. 

Voortbouwend op de bullish prognose voegt Gagliardi nog toe dat hij wel verwacht dat de virtuele munten ooit mainstream worden. “Ik geloof echt dat cryptovaluta zoals Bitcoin in de toekomst een belangrijk betaalmiddel worden en een zeer liquide munteenheid.”

Laat ons weten wat je vindt!