Amerikaanse wetgever: Bitcoin geen bedreiging voor financieel systeem

Bitcoin en andere cryptovaluta vormen geen bedreiging voor de bestaande financiële systemen in de wereld. Dat schrijft de belangrijkste financiële waakhond in de VS, de Financial Stability Oversight Board (FSOC) in een 152 pagina’s tellend rapport. 

De FSOC stelt dat de virtuele currencies alleen worden gebruikt door een heel klein aantal consumenten, maar dat de onderliggende blockchain-technologie veel potentie heeft voor diverse commerciële toepassingen.

“Cryptovaluta worden slechts gebruikt door een heel klein aantal consumenten. We geven wat meer krediet aan de potentieel veel bredere applicaties van de zogenoemde gedistribueerde ledger-technologie die ten grondslag ligt aan de innovaties. Het is belangrijk om op te merken dat deze digitale trend een uitdaging vormt voor wet- en regelgeving, omdat de opslag van data gedecentraliseerd is. Daardoor is het lastig voor overheden om toezicht te houden,” zo klinkt het in het rapport.

Bitcoin vormt geen gevaar

Het rapport is enigszins verrassend, omdat het niet uitgesproken negatief is over cryptovaluta, terwijl andere traditionele financiële instituten dat meestal wel zijn. Zo worden er diverse monetaire bedreigingen, geopolitieke risico’s en gevaren voor internetveiligheid genoemd, maar Bitcoin staat niet in dat rijtje.

Hoewel de cryptomarkten dit jaar een duizelingwekkende groei hebben doorgemaakt, is de totale marktwaarde nog steeds te klein om een serieuze bedreiging te vormen voor de wereldwijde financiële sector. Tegelijkertijd is het potentieel van cryptovaluta nog gigantisch.


Toch maar Bitcoin kopen? Maak dan gratis een account aan bij BTC DIRECT!

Laat ons weten wat je vindt!