Analist voorspelt: Koers Bitcoin daalt maar herstelt aan het eind van het jaar

De prijs van Bitcoin zal verder dalen tot 4.000 dollar. Maar tegen 2019 moet de koers weer boven de 10.000 dollar staan. Dat voorspelt Todd Gordon, oprichter van TradingAnalysis.com.

Gordon is niet zomaar een analist. Hij komt ook met prijsverwachtingen in andere markten. Zo voorspelde hij in november 2015, toen een vat ruwe olie 41 dollar kostte, een daling van bijna 50 procent naar 26 dollar. In februari 2016 stond de prijs op 26,05 dollar.

Koers Bitcoin daalt, maar krabbelt daarna weer op

Over BTC zegt Gordon dat de koers zal dalen tot ruim onder de 5.000 dollar, maar dat de munt tegen het eind van het jaar de 10.000 dollargrens weer bereikt. Desgevraagd noemt hij ‘een mooie uptrend’ als reden voor zijn voorspelling. Hij vindt de correctie van 20.000 dollar vorig jaar naar nu 6.138 dollar onbelangrijk, gezien de koerswinst die Bitcoin sinds 2015 heeft behaald.

De analist legt uit dat de huidige high to low range gemiddeld 17 procent bedraagt. Dat is een van de laagste ooit. “Er waren tijden dat het 20, 30, 40 procent per week was dus als ik nu 30 procent verlies op Bitcoin, dan is dat niets. Ik kan dat goed maken in twee weken,” aldus Gordon.

Gordon benadrukt dat de cryptomarkt “erg gebaseerd is op technologie” dus gezien de technologische vooruitgang en het marktsentiment is het mogelijk om in de nabije toekomst verliezen terug te winnen.

Andere analisten ramen koers Bitcoin ook rond de 10.000 dollar

Eerder deze maand stelde marktanalysebureau Trefis de eindejaarsverwachting voor Bitcoin naar beneden bij. Eerder raamde ze de BTC-prijs nog op 15.000 dollar eind 2018. Nu houden ze het op 12.500 dollar.

Vorige maand zei Wall Street-analist Spencer Bogart dat de grootste cryptovaluta ter wereld minstens boven de 10.000 dollar zal staan aan het eind van het jaar. Hij stelde dat de institutionalisering van de cryptowereld meer zekerheid biedt voor de lange termijn en positief is voor de toekomst van Bitcoin.

Analisten lijken het er dus over eens te zijn dat Bitcoin geen record gaat halen dit jaar. Eerdere voorspellingen worden over het algemeen naar beneden bijgesteld. Een koers van 10.000 tot 12.000 dollar ligt nu meer in de lijn der verwachting.


Wil je graag Bitcoin kopen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!