Bekende download-site gebruikt je computer om Bitcoins te minen

De bekende torrent-site The Pirate Bay ‘leent’ computerkracht van gebruikers om cryptovaluta te minen. 

Dat maakt Torrentfreak bekend. The Pirate Bay zou in het geheim tests hebben uitgevoerd met een Javascript Cryptocurrency Miner waarmee een groot deel van de computerkracht van gebruikers wordt ingezet voor de mining van Bitcoin en andere cryptomunten.

De website wordt veel gebruikt in een groot deel van de wereld, maar heeft moeite met het vergaren van inkomsten. Gebruikers kunnen immers gratis gebruik maken van de diensten van de site. Ook zijn er weinig adverteerders die hun waar willen aanprijzen via The Pirate Bay. Het lijkt erop dat de makers dus zijn gaan kijken naar andere bronnen van inkomsten. 

Bitcoins minen als bron van inkomsten

Hun keus is kennelijk gevallen op het minen van cryptocurrencies, maar gebruikers zijn daar logischerwijs niet blij mee. Ze wisten van niets toen hun processorgebruik ineens de hoogte inschoot, terwijl ze de site bezochten.

In een reactie tegen Torrentfreak zegt The Pirate Bay dat het enkel om een test ging die gedurende 24 uur is uitgevoerd. Hoewel deze zaak wellicht niet ernstig is, roept hij wel morele vragen op. 

De exploitatie van computerkracht van gebruikers zonder hun medeweten is ethisch verkeerd, zelfs als dat wordt gedaan door een piratenwebsite. Dus zouden er geen regels moeten komen voor wie crypto’s mogen minen, of straffen voor wie zonder toestemming processorkracht van anderen gebruikt?

Het klinkt logisch dat als er wetgeving moet komen voor cryptomunten er ook regelgeving moet zijn voor de mining ervan. Als mensen onbeschermd zijn dan kunnen allerlei websites processorkracht van hun gebruikers afromen om geld te verdienen. 

 

Laat ons weten wat je vindt!