Bekende oud-Wall Streetbankier: “Massa stapt pas over 5 jaar in crypto”

Cryptovaluta en blockchain worden over vijf, zes jaar pas echt door de massa omarmd. Dat zegt voormalige Wall Street-investeerder en nu cryptobelegger Mike Novogratz.

Tijdens een conferentie over blockchain in Zuid-Korea zei de CEO en oprichter van crypto-investeringsbedrijf Galaxy Digital dat hij er nog steeds alle vertrouwen in heeft dat veel instituties binnen twee tot drie jaar in de industrie stappen. Maar hij denkt dat massa-adoptie nog langer op zich laat wachten. “Je zult geen massaal gebruik zien tot de gebruikerservaring niet meer aanvoelt als iets nieuws en dat duurt nog vijf, zes jaar,” aldus Novogratz.

Kosten technisch talent en twijfel investeerders staan massa-adoptie crypto in de weg

Hij noemt als mogelijke obstakels de oplopende kosten van technisch talent en daarnaast de twijfels van conventionele investeerders, omdat er ‘geen duidelijk precedent is in de financiële sector’. “Bedenk hoe institutionele investeerders werken. Het is lastig om je baas te vertellen: ‘Ik heb geld op plaatsen staan waar jij nog nooit van hebt gehoord’. Je hebt een betrouwbare bank nodig, een Goldman Sachs, een HSBC of een Japanse bank, waar institutionele beleggers zich comfortabel bij voelen.

De oud-investeringsbankier benadrukt dan ook het belang van goede regelgeving door de overheid. Ook raadt hij het mainstream publiek aan om zich in te lezen over blockchain en crypto. Daarbij is het volgens hem niet nodig om de technische details te begrijpen.

Novogratz werkte bij Goldman Sachs en startte begin dit jaar de Galaxy Digital crypto merchant bank. Hij werd bekend door zijn voorspelling dat de koers van Bitcoin extreem omhoog zou gaan aan het eind van 2017. Zijn verwachtingen werden nog overtroffen.

Laat ons weten wat je vindt!