Belangrijk consultancybureau voorspelt: ethereum is aan het eind van het jaar 2.500 dollar waard

Zo af en toe zijn er weer experts en andere belangrijke mensen die proberen te schatten hoeveel een bepaalde cryptomunt aan het eind van het jaar waard is. Het onafhankelijke financiële consultancybureau deVere Group doet ook een duit in het zakje en zet ethereum op 2.500 dollar voor eind 2018.

Dat schrijft MarketWatch vrijdag. Het bureau voorspelt een verviervoudiging van de op een na grootste cryptocurrency vanwege een groeiende adoptie van de digitale munt en het toenemende gebruik van smart contracts. CEO van deVere Group Nigel Green vertelt: “De prijs van ethereum is mogelijk 2.500 dollar aan het eind van 2018 en zal nog verder stijgen in 2019 en 2020. Deze upswing wordt veroorzaakt door drie factoren. Ten eerste zijn er meer en meer platforms die ethereum gebruiken. Ten tweede stijgt het aantal smart contracts op ethereum en ten derde is er de decentralisatie van cloud computing.”

Green zei verder nog dat het een kwestie van tijd is voor er marktregulatie komt voor cryptovaluta. Daardoor zal er meer vertrouwen komen in de markt en worden investeerders beter beschermd. Op dit moment is ethereum rond de 687 dollar waard en is de market cap 64,7 miljard dollar.

Voor bitcoin voorspelt Green: “We moeten erop rekenen dat bitcoin de komende weken stevig schommelt. Scherpe stijgingen zijn te verwachten, gevolgd door flinke correcties.”


Wil je ook graag Ethereum kopen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Ethereum aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!