Belangrijke beleggingsstrateeg: Bitcoin volgend jaar naar 11.500 dollar

De belangrijke Wall Street-strateeg Tom Lee voorspelt dat de Bitcoin-prijs nog verder door stijgt tot 11.500 dollar medio 2018.

Lee stelt daarmee zijn verwachting flink naar boven bij. In augustus rekende hij nog op een prijs van 6.000 dollar volgend jaar. De topbelegger was drie weken geleden zelfs nog kritisch over Bitcoin. Hij zei toen dat er veel korte termijnspeculanten actief zijn die niet echt in Bitcoin geloven. Maar de dip van half november heeft de strateeg vertrouwen gegeven. “De beweging naar 5.600 dollar heeft beleggers met slappe knieën weggejaagd, dus is terughoudendheid niet langer nodig”, schreef Lee woensdag in een rapport voor klanten.

Ook de handel in Bitcoin-futures stemt de Wall Street-veteraan gunstig. Het zou ‘s werelds grootste cryptomunt meer status geven bij traditionele beleggers. Wel vreest hij dat daardoor enkele hele grote investeerders zullen opstaan die het gros van de handel voor hun rekening nemen. Dat druist in tegen de natuur van Bitcoin als gedecentraliseerd netwerk.

Laat ons weten wat je vindt!