Binance gaat fiat/cryptohandel aanbieden vanuit Malta

Cryptobeurs Binance wil nog dit jaar fiat-cryptohandel gaan aanbieden via een aparte op Malta gevestigde exchange. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf gisteren tegen Cointelegraph.

Bloomberg schreef gisteren dat Binance ‘het binnenkort mogelijk maakt voor klanten om cryptovaluta om te zetten in fiat’, maar de cryptobeurs verduidelijkt nu dat ‘Binance.com puur een crypto-to-crypto exchange blijft’. Het bedrijf bevestigt dat crypto-fiat-handel alleen wordt aangeboden op een aparte lokale beurs, die binnenkort wordt geopend op Malta. Binance Malta begint hoogstwaarschijnlijk met fiat-handel met een euro/bitcoin-paar.

Binance Malta gaat beginnen met euro/bitcoin-handel

Eind maart kondigde Binance al aan dat het hoofdkantoor verplaatst zou worden naar Malta nadat het bedrijf een waarschuwingsbrief kreeg van de Japanse autoriteiten over de gebrekkige registratie van het bedrijf. Afgelopen week vertelde CEO Changpeng Zhao tegen Cointelegraph dat de beurs inmiddels een bankrekening heeft in het eilandstaatje, waarmee de eerste stap is gezet voor de introductie van fiat/crypto-paren. Er zijn ook plannen om in de toekomst fiat-crypto handel aan te bieden in Oeganda en Aziƫ.

Begin juni maakte Binance bekend dat het een cryptofonds gaat oprichten van 1 miljard dollar. De exchange zocht 20 partners met minstens 100 miljoen dollar in assets onder beheer.

Binance is op dit moment de op een na grootste cryptobeurs ter wereld als gekeken wordt naar het 24-uurs handelsvolume.

 

Laat ons weten wat je vindt!