Bitcoin 10.000 dollar waard!

Het is zover. Veel sneller dan verwacht staat de Bitcoin-koers op 10.000 dollar. ‘s Werelds grootste cryptomunt heeft de belangrijkste psychologische barrière doorbroken die er is. En er zijn geen tekenen dat het hierbij blijft.

Bitcoin heeft een bizar jaar doorgemaakt. In januari was de munt nog minder dan 1.000 dollar waard en was er geen enkel teken dat de cryptovaluta in minder dan een jaar door het dak zou gaan. Maar onder invloed van de fear of missing out (FOMO) blijven de investeerders instromen.

De afgelopen weken was de 10.000 dollargrens al in het vizier. Na een stabiele week van rond de 8.000 dollar schoot de munt dit weekend door naar 9.000 tot 9.500 dollar. En nu heeft hij dus de 10.000 dollar aangetikt. Momenteel zit de cryptovaluta met 9.700 dollar weer iets onder het prijsrecord.

De grote koersstijging is voornamelijk te danken aan een aantal belangrijke aankondigingen die een wijdverbreide acceptatie van Bitcoin inluidden. Traditionele analisten schreven over de munt en wat volgde was een groei in Bitcoin-hedge funds en institutionele investeerders.

Grootste pijlers onder de groei zijn de lancering van een gereguleerde markt voor Bitcoin-futures en de interesse van de traditionele financiële sector. Want of je het nu leuk vindt of niet, de grote bankiers kunnen Bitcoin niet langer negeren.

Laat ons weten wat je vindt!