Bitcoin activeert SegWit, Max Keiser voorspelt nu waarde van 10.000 dollar

De bekende Bitcoindeskundige Max Keiser heeft zijn eerdere voorspelling naar boven bijgesteld. Hij verwacht dat Bitcoin na de SegWit-activatie zal stijgen tot 10.000 dollar.

Keiser, die altijd roept dat Bitcoin meer waard gaat worden, heeft medestanders in Andreas Antonopoulos en Bobby Lee. Hij denkt dat de munt weldra dubbel zoveel waard zijn als zijn eerder geschatte prijs van 5.000 dollar.

Mijlpaal SegWit-activatie

De BTCC-pool van Lee minede het eerste SegWit-block voor Bitcoin. De SegWit-activatie woensdag zorgde voor een kort moment van eenheid onder de Bitcoin-community toen alle Bitcoingebruikers de technische mijlplaal vierden waar jaren op is gewacht. 

De markten reageren echter niet zo sterk als verwacht op het heuglijke Bitcoin-nieuws. Litecoin kwam wel verrassend omhoog. Deze cryptomunt activeerde Segwit al enkele maanden geleden. SegWit is gestart terwijl het debat doorgaat tot het volgende belangrijke moment voor de cryptomarkt. Dat is de mogelijk op handen zijnde SegWit2x hard fork in november.

Hard fork in november 

De kans bestaat dat er vanaf november drie versies van Bitcoin beschikbaar zullen zijn. Het is nog lastig te zeggen welke blockchain de meeste steun gaat krijgen. Voorspellingen van commentatoren variëren sterk. Zo zegt chain-architect Oleg Andreev dat SegWit2x een voorbeeld is van een lange lijst van “FUD projects” die de prijsontwikkeling van de originele BTC verstoren. SegWit2x is waarschijnlijk de laatste van deze projecten, waarna de prijs weer omhoog kan gaan, zei hij in een Twitterdiscussie afgelopen week.

Laat ons weten wat je vindt!