Bitcoin bereikt nieuw record: dit is de reden

Bitcoin viert vandaag haar negende verjaardag met een prijsrecord. Op dit moment staat de koers op 6.381 dollar. Vanmorgen tikte hij even de 6.400 dollar aan, meldt Coindesk.

Reden is de aankondiging van CME Group om Bitcoin-futures uit te brengen tegen het eind van het jaar. “Vanwege de toenemende belangstelling van klanten voor de snel ontwikkelende cryptovalutamarkten hebben we besloten om een Bitcoin-futurescontract te introduceren,” zegt Terry Duffy, CEO van CME Group, de grootste derivatenbeurs ter wereld.

De aankondiging van CME kwam niet helemaal onverwacht. Analist Tone Vays en de bekende investeerder Max Keiser voorspelden beiden de op handen zijnde piek.

In de afgelopen 24 uur steeg Bitcoin 2,1 procent in waarde. De laatste grote koersstijging begon eind vorige week en trok in het begin de grote altcoins mee, maar die trend is gestopt.

Bitcoin bestaat negen jaar

Vandaag bestaat Bitcoin precies negen jaar. Op 31 oktober 2008 lanceerde Satoshi Nakamoto de  digitale munt in zijn befaamde whitepaper. In die periode steeg de munt van 0,003 dollarcent naar bijna 6.400 dollar. Dat is een waardevermeerdering van maar liefst 200 miljoen procent. En het eind is nog lang niet in zicht.

Laat ons weten wat je vindt!