Bitcoin Classic stopt: Bitcoin Cash binnen half jaar de grootste

Bitcoin Classic heeft bevestigd dat het zichzelf opheft. De ontwikkelaars claimen dat Bitcoin Cash (BCH) de nieuwe Bitcoin wordt tegen mei 2018.

In een officieel bericht donderdag prijst manager Tom Zander BCH en zegt dat zijn validiteit betekent dat Bitcoin Classic “aan zijn belofte heeft voldaan.”

“Het is nu aan de gebruiker welke chain het meest geaccepteerd wordt. Het is aan de volgende miljard mensen om Bitcoin Cash te gaan gebruiken. Ik weet zeker dat we in hooguit zes maanden de ‘Cash’ laten zitten en de munt gewoon Bitcoin noemen,” stelt hij.

Bitcoin Cash wordt nieuwe Bitcoin

BCH schoot 35 procent omhoog anticiperend op een nieuwe hard fork op 13 november en bereikte zijn hoogste prijs sinds het debuut. In de nasleep van het ogenschijnlijk gefaalde SegWit2x stroomt het geld richting Bitcoin Cash terwijl investeerders in zetten op een mogelijke gedupliceerde keten.

“Het feit dat de Legacy-chain vastzit op 1MB en dit waarschijnlijk altijd zo zal blijven, bevestigt de levensvatbaarheid van de Cash. Nu zal de markt beslissen,” zegt Zander nog.

Tot het nieuws kwam over de hard fork had BCH een positie aan de zijlijn, maar nu steunen prominenten in de Bitcoin-wereld zoals Bitcoin.coms Roger Ver en Rick Falkvinge, oprichter van de Finse piratenpartij, de BCH openlijk.

Ondertussen bereikte Bitcoin met 6.800 dollar zijn laagste punt sinds 1 november.

Laat ons weten wat je vindt!