Bitcoin crasht en zakt tot ruim onder de 7.000 dollar

De vrees is waarheid geworden. Bitcoin zakt nog dieper en crypto-traders moeten nog langer wachten op de run omhoog. Op dit moment staat de koers op 6.693 dollar.

Zondagavond verloor ‘s werelds grootste cryptomunt ruim 15 procent aan waarde. Oorzaak is onder meer¬†een hack bij de Zuid-Koreaanse crypto-exchange Coinrail. Het was de grootste crash sinds maart.

En Bitcoin was niet de enige die diep in het rood ging. Alle 100 grootste cryptovaluta daalden in waarde in de afgelopen 24 uur. Van de hele cryptomarkt ging ruim 20 miljard af. In de top 10 zijn vooral EOS, IOTA en TRON (TRX) de grote verliezers.

Amerikaanse handelscommissie wil inzage data

Behalve de hack in Zuid-Korea is de scherpe daling van de koersen ook een gevolg van het nieuws dat de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een verzoek heeft ingediend bij cryptobeurzen Bitstamp, Coinbase, itBit en Kraken om de handelsdata in te zien om zo te onderzoeken of er sprake is van prijsmanipulatie.

De koersval van zondag brengt de prijs van Bitcoin na een lange periode van weinig volume naar een nieuw dieptepunt. Technisch analisten spreken van een triple bottom op 6.000 dollar. Vermoedelijk duurt het nu nog zeker een maand voor er weer mogelijk een bull market komt.

Laat ons weten wat je vindt!