Bitcoin en Ethereum schieten omhoog tot boven 2000eu en 200eu.

Het kan verkeren op de cryptomarkten. Bitcoin, Ethereum en het volledige palet aan altcoins en assets gingen er al wekenlang hard vanaf, maar nu lijkt de bodem bereikt te zijn, gezien de sterke rally van afgelopen dagen en veel positief nieuws.

Bitcoin

De omslag naar de dubbele groene cijfers volgt op de aanstaande implementatie van het BIP91 protocol in de bitcoin-blockchain. Hoogstwaarschijnlijk is deze update binnen enkele dagen een feit, aangezien het vereiste percentage van 80% adopters ruimschoots gehaald is onder de miners. Dit hoeft nu alleen nog enkele dagen op peil te blijven in de nieuw geminede blocks. Door het kiezen voor BIP91 komt de activatie van SegWit zonder de noodzaak van een hard fork een stuk dichterbij.

Ethereum

Ondertussen herstelt Ethereum zich spectaculair van de grote verliezen van de afgelopen weken. Gisteren noteerde de cryptocurrency een stijging van 25%. Het dieptepunt van 130eu lijkt op het moment van publicatie ver weg, nu Ethereum voor meer dan 200eu wordt verhandeld. Een sterke stijging trad in toen gisteravond de Enterprise Ethereum Alliance (EEA) met het nieuws naar buiten kwam dat een grote groep organisaties kon worden toegevoegd aan de EEA. Grote namen als Mastercard, Cisco, Scotiabank en de overheid van Andhra Pradesh, India zijn gepresenteerd. Er zijn nu binnen 7 maanden meer dan 150 organisaties aangesloten, wat de EEA wereldwijd het grootste open-source blockchain-initiatief maakt.

1 augustus

Bitcoin en indirect andere cryptocurrencies waren getipt om verder in waarde te dalen in afwachting van D-day op 1 augustus, wanneer duidelijk zou worden of er een hard fork zou komen en hoe dat zou uitpakken. Nu lijkt dit gevaar ver weg. Ondanks overweldigende steun voor BIP91, zijn bedrijven zich aan het voorbereiden op problemen voortkomend uit een mogelijke hard fork. Zo ook 13 Japanse exchanges, die samen met grote Chinese exchange OKCoin op 31 juli de handel zullen stilleggen in Bitcoin om gebruikers te beschermen voor mogelijke problemen rond de maandwisseling.

 

Laat ons weten wat je vindt!