Bitcoins of ethereum kopen in vijf stappen

Je hebt je goed ingelezen op deze website, relevante video’s bekeken en het laatste nieuws over bitcoins en ethereum gevolgd. Langzaam ben je ervan overtuigd geraakt dat je wil investeren. Hoe pak je dat aan?

Als je dit stappenplan volgt, wordt een belegging in cryptomunten kinderspel.

 1. Bitcoin-wallet

  Een bitcoin-wallet is niets meer of minder dan een online portemonnee waarin je bitcoins veilig worden opgeborgen. Ook kun je er eenvoudig mee betalen overal ter wereld. De wallet bestaat uit een private key waarmee je transacties ondertekent en verstuurt en een public key, die nodig is voor het ontvangen van bitcoins. De gratis mobiele app Mycelium, de Ledget Wallet Nano S en Keepkey zijn veilige en gebruiksvriendelijke wallets.

 2. Bitcoinbeurs

  Om bitcoins te kunnen kopen en verkopen moet je een account aanmaken bij een van de grote online beurzen voor cryptomunten. Een bekende Nederlandstalige beurs is BTCdirect. Daar kun je gewoon met iDeal bitcoins kopen voor je euro’s. Maar er zijn ook grote cryptobeurzen, zoals Poloniex, Coinbase of Kraken. Deze grote exchanges worden veel meer gebruikt dan het Nederlandse BTCdirect. Zeker als je vaak en met grotere bedragen wil handelen is dat een voordeel.

 3. Hardware Wallet

  Met een hardware wallet garandeer je dat je bitcoins beschermd zijn tegen hackers, malware of andere manieren van diefstal. Een van de beschikbare hardware wallets is de Ledger Nano S. Zodra die is thuisbezorgd en geactiveerd, kun je al je bitcoins van je online wallet naar de Ledger Nano S sturen. Het biedt de absolute garantie dat je cryptomunten veilig zijn. Let wel op dat je de 24 woorden code, die je als back-up aanmaakt, goed bewaart!

 4. Bitcoins kopen!

  Je bent nu helemaal toegerust om bitcoins, ethereum of andere cryptomunten te gaan kopen en verkopen. Op de cryptobeurs kun je nauwlettend in de gaten houden of de koers van de door jou aangeschafte munten omhoog gaat of naar beneden. Daar kun je op inspelen door ze te kopen als ze laag staan en te verkopen als ze veel waard zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Het is belangrijk om het nieuws goed bij te houden.

 5. Tot slot

  Houd altijd het laatste nieuws over crypto’s in de gaten. Het zijn volatiele valuta. Blijf je inlezen in het onderwerp en de allerbelangrijkste tip: investeer geen geld dat je niet kunt missen.

Laat ons weten wat je vindt!