Bitcoin explodeert: koers staat op 8.200 dollar

Bitcoin houdt de stijgende lijn vast. De cryptomunt brak vandaag door de grens van 8.000 dollar en is op moment van schrijven ruim 8.200 dollar waard, een stijging van 5,7 procent in 24 uur.

Sinds 16 juli is de cryptomarkt aan een flinke upswing bezig. Maar waar een aantal altcoins toch weer in het rood zakt, behoudt Bitcoin het positieve momentum. De munt is vandaag in enkele uren tijd bijna 400 dollar in waarde gestegen en is daarmee in een maand tijd een derde meer waard geworden, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Vandaag bereikte de dominantie van BTC met 47 procent het hoogste niveau van 2018.

Ook Ethereum, de tweede grootste cryptomunt, steeg in waarde en is op dit moment 470 dollar waard. Daarmee is de munt nog ver van zijn piek van 510 op 18 juli jongstleden. Het is kenmerkend voor de hele top 10. De munten met de hoogste marktwaarde laten een gemengd beeld zien. Sommige kennen een solide groei van gemiddeld 4 procent, zoals Litecoin en Bitcoin Cash. Andere munten zijn een paar procent in prijs gezakt, bijvoorbeeld EOS, IOTA en Cardano. Grootste stijger in de top 20 is de op anonimiteit gerichte munt Monero.

Luidt koersstijging Bitcoin bull market in?

De recente divergentie van Bitcoin ten opzichte van de andere cryptovaluta wijst er volgens CNBC’s crypto-expert Ran Neuner mogelijk op dat er een nieuwe bull market aan komt. De analist wijst de sterke prestaties van Bitcoin toe aan het nieuws eerder deze maand dat ETF-gigant BlackRock mogelijk in Bitcoin stapt. De expert schetst het volgende scenario: “BTC gaat omhoog in anticipatie op de komst van ETF’s (indextrackers, red.) ten koste van de altcoins. Investeerders krijgen weer meer belangstelling voor BTC. Nieuw geld stroomt in de markt inclusief dat van institutionele fondsen. BTC gaat omhoog, investeerders stappen uit en steken hun geld in altcoins. En daar is de bull market weer…”

Laat ons weten wat je vindt!