Bitcoin-feestje voorbij? Alleen waarde boven 3.500 dollar kan dip voorkomen

Bitcoin kan een ‘bear run’ alleen vermijden als de munt vandaag sluit op meer dan 3.504 dollar. Dat zegt een belangrijke beleggingssite.

In een analyse van de wekelijkse koers van bitcoin zegt FXStreet dat ondanks alle all-time highs de ‘bullish’ stemming begint te veranderen. “Alleen een koers van 3.504 dollar of meer kan de ‘bull market trend’ doen herleven, al zouden we dan ook een toename in volume moeten zien,” zo klinkt het.

Bitcoin-dip?

Er wordt een kentering verwacht met een koers tussen de 3.000 en 3.100 dollar op de korte termijn. Bitcoin-beleggers zijn zowel gewend aan de correcties die volgen op grote pieken als de flinke dalingen waarna herstel volgt. 

Een terugkeer naar een waarde van 3.000 dollar zou in lijn zijn met de trend die we de afgelopen maanden signaleerden, maar dit cijfer fungeerde lange tijd als een psychologisch plafond. Een dip onder de 3.000 zou voor een gelijksoortig effect kunnen zorgen. 

Volume belangrijker dan prijs

Voor FXStreet is de grootste zorg het volume. “We hebben meerdere keren kennis genomen van het ‘bearish’ uiteenlopen van prijs en volume de afgelopen dagen.” De auteur vervolgt: “Nu ben ik er nog meer van overtuigd dat de virtuele munt een flinke dip gaat doormaken, aangezien de volumes stegen en ze daarmee de neerwaartse trend doorbraken op een negatieve prijsdag.”

“Dus we zien een combinatie van hoge volumes op negatieve dagen en lage volumes op positieve dagen. Als dat niet verandert, zal de scepsis zegevieren.”

Laat ons weten wat je vindt!