“Bitcoin gaat crashen, maar er is ook goed nieuws”

De cryptowereld haalde de afgelopen weken opgelucht adem: April was de beste maand voor Bitcoin van dit jaar. Maar nu komen er toch weer donkere wolken aan voor ‘s werelds grootste cryptomunt.

Voor de korte termijn verwachten meerdere investeringsbanken een grote correctie. GP Bullhound voorspelt zelfs binnen twaalf maanden een ‘mass market wipeout’. De cryptomarkt zou moeten rekenen op een correctie van 90 procent, zo schrijven de analisten van de bank in een nieuw rapport. De crash zal volgens de experts een eind maken aan alle kleine en nutteloze altcoins, die enkel groot zijn geworden door het gokken van speculanten.

Maar dit betekent geenszins het einde van crytpo denkt de investeringsbank. Integendeel, directeur Sebastian Markowsky schrijft: “Wanneer deze ‘crypto-winter’ voorbij is, zal de groei-dynamiek voor de kleine groep overlevenden ongekend zijn.” De vergelijking met de internetbubbel is natuurlijk al veel vaker gemaakt: net als destijds zullen ook nu alleen de echt sterke bedrijven overblijven.

Volgens Markowsky zullen traditionele investeerders en grote organisaties daarna voor die gigantische groei gaan zorgen. Maar zij zullen de stap om in crypto te gaan pas zetten als er meer duidelijk is wie de overwinnaars zijn. Het is te hopen dat Markowsky en de zijnen er naast zitten, anders wacht ons een lange ‘cryptowinter’. En dat net nu het zomer wordt.


Wil je graag Bitcoin kopen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!