Bitcoin herstelt, maar 800 altcoins zijn dood

Na een diep dal kent Bitcoin een lichte opleving. Op moment van schrijven staat de koers ruim boven de 6.500 dollar. De meeste grote coins laten weer groene cijfers zien, maar veel kleine cryptomunten zijn inmiddels verdwenen.

Dat is goed te zien op de website DeadCoins.com. Daar wordt bijgehouden welke altcoins zijn verdwenen. En dat zijn er nogal wat. Volgens DeadCoins zijn er inmiddels 800 coins ‘dood’. Dat wil zeggen dat ze minder dan een dollarcent waard zijn. De bear market van de afgelopen maanden heeft hen de kop gekost.

Iets wat ook al in de lijn der verwachting lag. Vorig jaar was een flitsende white paper met bijbehorende knappe website al voldoende om middels een ICO miljoenen op te halen. Maar ook toen al werd gezegd dat vele munten het niet zouden overleven, simpelweg omdat de verwachtingen te hooggespannen waren en er geen bruikbaar product was. Nu is dus gebeurd waar al langer voor werd gevreesd. Het is de weg die de cryptowereld moet afleggen om tot een gezonde markt te komen. Alleen de echt goede ideeën zullen overleven.

Is de bubbel geknapt?

Veel media spreken nu van een gebarsten bubbel. Investeringsbank Morgan Stanley zegt zelfs dat de luchtbel 15 keer sneller is geknapt dan de dotcom-bubbel eind jaren negentig. Toch hebben de meeste analisten en veel investeerders nog altijd het volste vertrouwen in de cryptomarkt. Voor de lange termijn zien de trends er nog rooskleurig uit, maar ook als je kijkt naar het verleden ontstaat een positief beeld. De piek van eind vorig jaar is misschien ver weg, maar vergeleken met een jaar geleden is Bitcoin nog altijd ruim verdubbeld in waarde.

De op handen zijnde regulering zal blockchain en crypto alleen maar interessanter maken, niet alleen voor tech-start-ups, maar ook voor banken en reguliere investeerders.

Laat ons weten wat je vindt!