Bitcoin is Back: snel herstel toont kracht crypto’s

De afgelopen week was bepaald niet de meest stabiele periode voor Bitcoin. Het Chinese verbod op cryptobeurzen zorgde voor een pijlsnelle daling van de markten. Maar het herstel komt vlug. 

Het nieuws van China leidde tot een golf van paniekverkopen waardoor de prijs voor het eerst sinds begin augustus onder de psychologische $3000-grens zakte. Maar slechts een paar dagen later heeft Bitcoin alweer 33 procent aan waarde gewonnen en tikt hij zelfs de 4.000 dollar aan. 

Het scherpe herstel kan worden toegeschreven aan het feit dat de koersen door te veel verkoopdruk te hard zijn gedaald, maar ook aan het nieuws dat de Chinese ban op exchanges niet alle vormen van cryptohandel zal beïnvloeden. Hoewel de precieze oorzaak onduidelijk is, durft Coindesk te stellen dat het slechte nieuws al in de marktprijs verwerkt zit. 

Stijgt Bitcoin opnieuw naar recordhoogte?

Het herstel vanaf het laagste punt van $2980, gevolgd door een prijs die dagenlang tussen de $3500 en $3800 stond en zelfs door steeg naar meer dan $4000 vandaag, duidt erop dat er vertrouwen is in de huidige staat van de markt. 

Dus gaat Bitcoin, en daarmee de gehele cryptomarkt, nu weer op volle kracht vooruit? Op basis van een prijsanalyse schrijft Coindesk dat de cryptovaluta mogelijk inderdaad weer in een bulltrend zit en richting recordhoogte gaat stijgen, zoals we dat vanaf half juli zagen. Maar het is nog veel te vroeg om dat soort conclusies te trekken. Wel is het hoopgevend dat Bitcoin na de crash van vorige week alweer zo snel en krachtig de weg naar boven heeft weten te vinden.

 

Laat ons weten wat je vindt!