“Bitcoin is groter dan het internet, de renaissance en zelfs de hele industriële revolutie”

Cryptocurrencies zijn groter dan het internet, dan de renaissance en zelfs groter dan de hele industriële revolutie. Dat beweert althans ‘believer’ en miljardair Tim Draper.

Draper is een grote naam in de investeringswereld en bekend geworden door onder meer zijn vroege investeringen in Tesla en Skype. Hij voorspelt nu dat Bitcoin in 2022 meer dan 250.000 dollar waard is en noemt cryptovaluta in het algemeen een belangrijkere technologische ontwikkeling dan internet. De discussie over de bubbel die Bitcoin zou zijn, vindt hij dan ook onzinnig. Van internet werd ook gezegd dat het een bubbel was, maar dat heeft sindsdien de wereld compleet veranderd. Draper gelooft dan ook dat we binnen vijf jaar een kop koffie afrekenen met cryptovaluta.

Bitcoin is geen bubbel

Hij deed zijn uitspraken tijdens een paneldiscussie waar ook Overstock.com oprichter en tZero CEO Patrick Byrne en Financial Times Managing Editor Gillian Tett aanwezig waren. De twee verschilden van mening over de veiligheid van cryptovaluta. Byrne maakt zich daar geen zorgen over. Niets is zoveel gehackt als cryptomunten en de cryptomarkt staat nog altijd fier over eind. Bovendien zo vindt Byrne worden banken ook gehackt. Tett riposteerde met de opmerking dat banken tenminste genoeg geld in kas hebben om gedupeerden te betalen.

Draper reageerde daarop dat hij liever Bitcoin heeft dan dat hij zijn geld laat beheren door de financiële multinational Wells Fargo, dat in 2016 een boete kreeg van 185 miljoen dollar voor allerlei dubieuze praktijken.


Wil je graag Bitcoin kopen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!