Bitcoin is meer waard dan ooit. Hele cryptomarkt naar recordhoogte

Het was een spannende week voor bitcoin. De munt kreeg op 1 augustus met een zogenoemde fork te maken: bitcoin cash splitste zich af. De vrees was dat dit een negatieve invloed zou hebben op de koers van BTC, maar het tegendeel bleek waar.

De koers staat op maandag aan het eind van de dag op ruim 3.400 dollar. Broertje bitcoin cash blijft ver achter. Na een initiële piek vlak na het ontstaan van de munt volgde een dip waarop geen echt herstel is gevolgd. 

Wat is bitcoin cash?

Bitcoin cash werd in de markt gezet als een sneller alternatief voor bitcoin. De munt heeft een blockgrootte van 8 MB waardoor acht keer zoveel transacties mogelijk zijn. Die kunnen daardoor goedkoper en sneller verlopen. Nadeel is dat er veel meer ruimte nodig is om de volledige blockchain op te slaan. Als minder mensen hiervoor kiezen zal bovendien de veiligheid onder druk komen te staan. Het is daarnaast geen structurele oplossing voor het schalingsprobleem. De belegger lijkt dat ook door te hebben. Na een boom woensdag van 550 dollar, ligt de koers nu iets boven de 200 dollar. 

Cryptomarkt meer waard dan ooit

Andere grote cryptomunten zoals ethereum en het Chinese Neo (voorheen Antshares) zijn de afgelopen dagen ook flink gestegen, blijkt uit gegevens van Coinmarketcap. De totale cryptomarkt heeft zelfs een all-time high bereikt. De waarde staat nu op 116,9 miljard dollar. Dat is net iets hoger dan de vorige piek op twaalf juni van 116,2 miljard. Een week geleden was de marktwaarde nog ongeveer 90 miljard. Dat betekent een stijging van bijna dertig procent in zeven dagen. 

De stijgende koersen zijn te verklaren door een hernieuwd optimisme na de fork van 1 augustus. Voor die tijd was er veel onzekerheid over wat er stond te gebeuren. Toen bitcoin cash werd geïntroduceerd, werd gevreesd dat dit de koers van bitcoin onderuit zou halen, omdat investeerders zouden overstappen naar de nieuwe munt. Nu dit niet het geval blijkt, is er weer vertrouwen in de cryptovaluta. 

 

Laat ons weten wat je vindt!