“Bitcoin is een no-brainer voor iedere beleggingsportefeuille”

De cryptomarken lijken de stijgende lijn weer te hebben gevonden terwijl de Dow Jones juist zware verliezen laat zien. Het is dan ook niet meer dan logisch voor reguliere beleggers om over te stappen, aldus experts.

Bitcoin tikte vandaag even de 9.700 dollar aan om daarna weer terug te zakken naar bijna 8.900 op moment van schrijven. De munt steeg de afgelopen weken met zo’n 20 procent en bereikte vandaag de hoogste waarde in een maand tijd. Het maakt de munt aantrekkelijk voor beleggingsportefeuilles.

Dat terwijl de Dow Jones dinsdag met 400 punten zakte vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. Daarnaast waren beleggers niet zo blij met de tienjaarsrente die voor het eerst sinds vier jaar naar 3 procent steeg.

Door de tegengestelde beweging van Bitcoin ten opzichte van de reguliere markt vindt Spencer Bogart, parter bij Blockchain Capital, de munt een logische aanvulling op de portefeuille van beleggers, zo zegt hij tegen de Amerikaanse zakenzender CNBC. Hij spreekt zelfs van een ‘no-brainer’. “Er is nog genoeg opwaarts potentieel”, zegt hij.

“Naarmate er steeds meer financiële instellingen zich opmaken om deel te nemen aan de cryptomarkt, zullen de waarderingen op die markt waarschijnlijk gestaag toenemen”, zegt ook Joe DiPasquale, CEO van BitBull Capital, als reactie op het nieuws dat Goldman Sachs in crypto gaat.

Tom Lee, managing partner en hoofd research bij Fundstrat Global Advisors, denkt dat de stap van deze grote Amerikaanse bank laat zien dat er vertrouwen is en dat er geld te verdienen valt. “Ik denk dat dit een teken is dat dit mainstream wordt,” aldus Lee.

 

Laat ons weten wat je vindt!