Bitcoin kopen? ABN Amro legt rijke klanten uit hoe dat moet

Cryptomunten, zoals bitcoin en ethereum, zijn hot. Iedereen heeft het erover, zoekt online naar informatie en twijfelt over een investering. Dat geldt zeker voor de rijke klanten van ABN Amro.

Uit onderzoek van Google is gebleken dat met name in Amsterdam, Utrecht en Blaricum ‘ethereum’ en ‘bitcoin’ veel gezochte zoektermen zijn. Dat een stadje als Blaricum zo hoog staat, is niet gek. Om te kunnen investeren in de extreem volatiele cryptocurrencies moet je wel wat geld hebben dat je kunt missen.

Bitcoin, ethereum en andere virtuele munten gaan met tientallen procenten heen en weer. Ondertussen regent het verhalen van mensen die miljonair zijn geworden door de handel in de crypto’s.

ABN Amro adviseert over bitcoin

Reden voor ABN Amro om haar rijkere klanten te informeren en te adviseren over hoe te handelen in bitcoin. In de Vermogensmonitor 2017 die deze week verscheen geeft deskundige Tuur Demeester uitleg aan rijke Nederlanders. Hij raadt onder meer aan om je eerst goed in te lezen. Ook adviseert hij een hardware-wallet aan te schaffen en vertelt hij hoe eenvoudig je kunt handelen vanaf je telefoon.

Of de rijke Nederlanders ook echt gaan investeren is nog maar zeer de vraag. Uit de monitor blijkt dat ze uiterst conservatief met hun vermogen omgaan. Veertig procent heeft het meeste geld op een spaarrekening staan. Voor hen is behoud van hun vermogen belangrijker dan de groei ervan.

Investeren in ethereum niet zonder risico

Het is ook een behoorlijk groot risico om nu in cryptocurrencies te stappen. Hoewel veel fintech-deskundigen ervan overtuigd zijn dat de koersdaling tijdelijk is en de waarde van bitcoin en ethereum de komende jaren alleen maar verder zal stijgen, is de cryptotoekomst tegelijkertijd onzeker. Rijke Nederlanders, die volgens de definitie van ABN Amro minstens een half miljoen vrij te beleggen hebben, vinden mede door een gebrek aan kennis het risico dan al snel te groot.

Laat ons weten wat je vindt!