Bitcoin-miners starten activatie Segwit2x eerder dan verwacht

De verwachting was dat bitcoin-miners niet eerder dan 21 juli het controversiële Segwit2x voorstel zouden ondersteunen. Nu lijkt het erop dat een aanzienlijk deel van de miners dit voorstel vroegtijdig goedkeurt in afwachting van een volgende ronde van software-tests.

Op dit moment ondersteunt 62% van bitcoins mining-power de verandering, onder wie de grote mining groepen AntPool, BitClub, Bixin, BTC.com en BitFury. Andere groepen zullen waarschijnlijk volgen.

Toch is de kogel nog niet door de kerk. Om de update erdoor te krijgen moet minimaal 80% van de miners binnen de komende 336 geminede blokken, circa 2 dagen, binnen de code zijn steun uitspreken voor het code voorstel BIP91. Wanneer dit gebeurt, zal de implementatie van Segregated Witness (SegWit) eindelijk een feit zijn. Een mijlpaal in de bitcoin geschiedenis en hopelijk de eerste belangrijke stap naar het oplossen van de schalingsproblemen en de terugkeer van razendsnelle transacties en zeer lage transactiekosten.

De vroege ondersteuning van BIP91 lijkt te anticiperen op 1 augustus, de datum waarop BIP148, de user-activated soft fork, zal worden geactiveerd. Er wordt al weken gespeculeerd dat op 1 augustus bitcoin zal kunnen gaan splitsen, wanneer er te weinig ondersteuning is voor SegWit.

Mining pools implementeren nu een stuk code in elk gemined block, wat Segwit2x ondersteunt. Toch blijft het tot op heden onduidelijk hoe de zaken er precies voor staan. Een test uitgave van de code werd vrijdag uitgesteld.

De markten reageren tot op heden verheugd op het nieuws. Na de grote verliezen van de afgelopen weken schiet bitcoin, maar ook de altcoinmarkt, flink omhoog. Toch is er nog veel onduidelijk en liggen er zeer volatiele weken in het verschiet.

Hier kun je de BIP91 ondersteuning live volgen.

Laat ons weten wat je vindt!