Bitcoin nadert straks echt 5.000 dollar. Altcoins blijven achter

Deskundige Max Keiser roept het al maanden: bitcoin gaat binnenkort over de 5.000 dollar. Hij krijgt misschien wel eerder gelijk dan hij dacht. Vandaag tikte ‘s werelds grootste cryptomunt al even de 4.300 dollar aan. 

Als bitcoin binnenkort echt nog verder doorstijgt, is de kans groot dat de altcoinmarkt behoorlijk zal verliezen, menen experts. Verwacht wordt dat er van de altcoins nog 20 procent afgaat. Een push naar de 5.000 voor bitcoin kan tijdelijk een zwaar verlies betekenen voor veel andere cryptomunten, aldus Twitter-commentator CryptoPhil.

Altcoins blijven achter

Eerder was het zo dat een stijgende bitcoin de grotere altcoins mee omhoog trok, maar wie de huidige statistieken bekijkt, ziet dat dat niet meer gebeurt. Er is geen verband tussen bitcoins solide vooruitgang en de onzekerheid op de altcoin-markten. Vooral opvallend is dat ethereum achterblijft. Eind vorige week presenteerde het blockchain-platform een oplossing voor het schalingsprobleem waar lang op is gewacht. Toch wist de munt daar vooralsnog niet van te profiteren. De cryptomunt die als enige wel explodeerde is NEO, voorheen Antshares. Het vertrouwen in het Chinese alternatief voor ethereum is momenteel groot. 

Marketcap van 50 procent

Door de huidige prijsontwikkelingen heeft bitcoin weer bijna een marketcap van 50 procent. Het is de eerste keer sinds mei dat de munt weer ongeveer de helft van de totale marktwaarde bedraagt. En de toekomst lijkt rooskleurig. “Er komt een muur van liquiditeit richting crypto,” schreef CIO van Block Tower Capital Ari Paul in een tweet zondag. “Dark pools, OTC desks, liquidity-aggregators, Bitcoin futures en opties.”

Paul voegde nog toe dat hij verwacht dat BTC-volumes, die nu al rond het absolute record schommelen, “zullen verdubbelen in drie maanden.”

Laat ons weten wat je vindt!